Mel Gibson is elment mellettem a folyosón

Szamosi Zsófia és Deák Kristóf
Vágólapra másolva!
Szamosi Zsófia tíz évig volt a Pintér Béla-társulat tagja, szerepelt a Terápia című HBO-sorozatban, és A martfűi rémben. 2014 végén eljátszotta a főszerepet egy pályakezdő rendező szerény rövidfilmjében, a Mindenkiben, és két és fél évvel később Justin Timberlake mellett vonult az Oscar-gála vörös szőnyegén, próbált nem elesni az uszályos ruhájában, ahogy baktatott fel a Dolby Theatre színpadára átvenni az Oscar-díjat, majd Nicole Kidman és Charlize Theron közelében várakozott, hogy visszaülhessen a helyére, és amikor felhívtuk telefonon Los Angelesben, az volt a legégetőbb dilemmája, hogy Elton John vagy Meryl Streep partiján fejezze-e be az estét. Ilyen volt az Oscar napja belülről, Szamosi Zsófia szavaival.
Vágólapra másolva!

Már délelőtt elkezdődött a készülődés. A smink, a haj. Pillanatról pillanatra egyre stresszesebb volt a hangulat. Nagyon sokára készültünk el, már be kellett volna ülni a limuzinba, de még mindig valamit nem találtunk.

A Mindenki stábja limuzinra vár a hotel előtt, Szamosi Zsófia (piros ruhában) sminkjét igazítják Forrás: Udvardy Anna Facebook

Elvitt minket a limuzin erre a helyre, a Dolby Theatre-hez. Iszonyú nagy dugóban álltunk, mert a limuzinok, ahogy érkeznek az eseményre, dugót csinálnak. Mert marha bonyolult biztonsági ellenőrzésen kell végigmenni, iszonyú hosszadalmas procedúra, mire az ember eljut oda, hogy bemenjen.

Udvardy Anna, Szamosi Zsófia, Deák Kristóf és Nina Kov az Oscar-gála vörös szőnyegén Forrás: AFP/2017 Getty Images/Kevork Djansezian

Elég későn értünk oda, relatíve keveset kellett várnunk, mire elkezdődött a műsor. Ezzel állítólag jól jártunk, mert minél később megy az ember, annál nagyobb sztárokkal együtt érkezik. Amikor mi odaértünk, akkor jött meg Justin Timberlake is, és iszonyatos őrjöngés volt az egész vörös szőnyegen.

Tök szigorú menete van a bevonulásnak, rá kell állni a csillagokra, és ott fotóznak. Utána tovább menni pár métert, ott egy csillag, akkor megint fotóznak. Nyilván mi kis halak voltunk, annyira sok mindenkit nem érdekeltünk, de minket is szépen rendesen lefotóztak. Amikor viszont megjelent egy-egy ismertebb arc, akkor elszabadult a pokol.

A Mindenki stábja a Dolby Theatre lépcsőjén az Oscar-gála előtt Forrás: Facebook

A műsor alatt én picit álmos voltam, mert szerintem hosszabb volt a kelleténél. Másrészt iszonyú fáradt voltam, nem nagyon álltam még át, másfél napja érkeztem csak meg, és már szombaton is volt egy esemény, amin megjelentünk. Feszített programunk van, és nagyon rosszul is aludtam éjjel. Valószínűleg az a délutáni időszak, amikor az Oscar-gála volt, otthon nálunk késő éjszaka lehet.

Így látta a Szamosi Zsófia a színpadot a helyéről az Oscar-gálán Forrás: Szamosi Zsófia

Amikor a mi kategóriánk jött, az izgalmas volt, akkor mindenki felpörgött. De a díj kihirdetése olyan gyorsan lezajlott: mondtak három mondatot, kivették a borítékból a papírt, és már mentünk is fel a színpadra.

Nekem az volt tök jó, amikor fent voltam a színpadon, mert akkor jó szögből láttam azokat a marha nagy sztárokat, akik elöl ültek. Mi sokkal hátrébb ültünk, és ugyan a kivetítőn láttuk, amikor a kamera ráközelít egy-egy hírességre, de amúgy ők is ültek a helyükön, mi is ültünk a helyünkön. De Mel Gibson is elment mellettem a folyosón, jöttek-mentek ezek a figurák.

Az út a színpadig nekem arról szólt, hogy a ruhámban tudjak közlekedni. Mert ugye ez egy estélyi ruha, földig érő uszálya van, és ezekben nem olyan könnyű menni, főleg lépcsőzgetni. Hogy az ember átérjen A-ból B-be, és ne boruljon fel. Nyilván annak is megvan a bája, de azt már eljátszották mások. Szóval épségben feljutni a színpadra, ez volt a cél.

Udvardy Anna, Deák Kristóf, Szamosi Zsófia és Nina Kov lépdel fel a Dolby Theatre színpadára, hogy átvegyék az Oscart Forrás: AFP/2017 Getty Images/Kevin Winter

Amikor már megkaptuk a díjat, és kitereltek minket a színpadról, Kristófot és Udvardy Annát elvitték még egy fotózásra. Ninát és engem, akik még fent voltunk a színpadon, pedig elkísértek, hogy majd vissza tudjunk ülni a nézőtérre.

De csak akkor lehet bemenni és kijönni, amikor a reklámszünetek vannak. Húszpercenként van egy-egy szünet, és akkor szaladnak ki az emberek vécére, vagy telefonálni. És visszaülni is csak akkor lehet. Tíz percig várakoztunk egy pár négyzetméteres helyen Nicole Kidmannel és Charlize Theronnal. És akkor teljesen közelről nézed, hogy ezek így vannak? Mintha egy kiállítást néznél nagyon híres emberekből, ahogy jönnek-mennek. Javier Bardem és Alicia Vikander is nagyon közel volt ott. Túl sok mindenki.

Charlize Theron és Shirley MacLaine az Oscar-gála színpadán Forrás: AFP/2017 Getty Images/Kevin Winter

Meg hát amilyen fellépők a színpadon is voltak! Olyan valószerűtlen, hogy egyszer csak bejött Shirley MacLaine. Közben valahol mégsem annyira fura, mert ők is azt csinálják, amit mi. És nekik is pont ide volt meghívójuk.

Nagyon sokan gratuláltak utána, akik a ruhám miatt emlékeztek arra, hogy én is ott álltam a színpadon. Sokan leszólítottak, hogy milyen szép a ruhám, ami nagyon jó érzés volt. Ez egy Sármán Nóra által tervezett ruha volt.

Szamosi Zsófia és Deák Kristóf az Oscar-gálán Forrás: Szamosi Zsófia

Azt hiszem, nekem még nem esett le ez az egész. Volt olyan közülünk, aki ott rögtön elkezdett őrjöngeni, euforikus állapotba került, sikongatott meg sírt, én pedig mintha egy ufó lennék. Mint akit raknak ide-oda, és nézeget jobbra-balra. Szerintem majd holnapra leesik. Ez most egy sokkos állapot, egy zavar van rajtam. Amikor az ember még be van kábulva a helyzettől. Nem tudok még elkezdeni felszabadultan örülni.

Az előbb ettem valamit, előtte reggel hét óta nem ettem. Most megyünk még valahova, vagy Elton John bulijába, vagy Meryl Streepébe. Azt hiszem, még megvan a limuzinunk, ha nincs, akkor majd Uberrel megyünk. Én nem nagyon mertem még inni, mert ájuldoztam az éhségtől, de most már indulhat a party time.

Szamosi Zsófia az est későbbi részében egy partin Forrás: Szamosi Zsófia

A lányok teljesen kész vannak. Sírtak, és állandóan azt kérdezgetik, hogy te is sírtál, te is sírtál? Én még nem sírtam, de majd biztos fogok.

Kaptam körülbelül ötszáz üzenetet, próbálok azokra válaszolni, legalább egy szmájlit. Rögtön nekünk ugrott mindenféle tévéstáb, szóval még nem olyan nyugis a helyzet, hogy az ember elkezdje a dolog kellemes részét.

Megfogdostam az Oscar-szobrot, meg is pusziltam. Már szelfiztem is vele, majd felrakom a Facebookra. Mindenki szép volt, jól nézett ki, de mi sem hoztunk szégyent kis hazánkra szerintem.

Szamosi Zsófia szelfije az Oscarral Forrás: Szamosi Zsófia