Nézzen meg fél percet a Star Wars 8-előzetesből, amire fél éve várunk!

Luke Skywalker (Mark Hamill) és Rey (Daisy Ridley) keze a Star Wars: Az utolsó Jedik előzetesében
Luke Skywalker (Mark Hamill) és Rey (Daisy Ridley) keze a Star Wars: Az utolsó Jedik előzetesében
Vágólapra másolva!
Lassan tetőzik a Star Wars-láz, decemberben érkezik a nyolcadik epizód, amit eddig egy előzetest és egy izgalmas forgatási videót leszámítva, lakat alatt tartottak. Hamarosan egy kicsit többet fogunk tudni arról, hogy mire jutott a nosztalgikus Az ébredő Erő folytatásával Rian Johnson, a Looper rendezője: magyar idő szerint kedd hajnalban már nézhetjük Az utolsó Jedik friss és ropogós új trailerét.
Vágólapra másolva!

Áprilisban jött ki Az utolsó Jedik első előzetese, amely fenyegető hangulatával temérdek pusztítást és borongós fordulatokat ígért, és azóta várunk rá, hogy még jobban alámerülhessünk a nyolcadik Star Wars világába. Azóta csak interjúkból, fotókból és játékokból tudtunk tájékozódni a folytatást illetően, de most végre kiderült, hogy kedd hajnalban leadják a film új trailerét a hétfő esti amerikai focimeccs szünetében. Az ébredő Erő (kritikánk) harmadik előzetese is az ESPN-en debütált a félidőben (érthető: a Disney-é a csatorna), a hagyományt Az utolsó Jedik is folytatja, aminek magyar idő szerint kedd hajnali 4 körül várhatjuk a friss előzetesét.

Addig is pár másodpercnyi ízelítővel enyhítették a Star Wars-éhségünket. Az előzetes előzetesében Rey-t láthatjuk, ahogy bot helyett immár egy fénykarddal edz Luke Skywalker felügyelete alatt azon a sziklás szigeten, amit a messzi-messzi galaxisban Ahch-Tónak hívnak. Távolból tekintünk le a hegyoldalra, egy apró, de elszánt pont gyakorol egy szobor árnyékában, fölötte pár méterrel a mestere figyeli – pompás ez a kép, a Csillagok háborújá-hoz illő magasztosságot sugall.

Rian Johnson még egy edzésmontázst is érdekesen tud fotografálni (klasszak azok a heroikus alsó beállítások), de az igazi hidegrázást a másik ízelítő hozta el, amelyben végre látjuk, hogyan folytatódik Az ébredő Erő utolsó jelenete, amelyben Rey találkozik a legendás jedivel, Luke Skywalkerrel. A lány átadja neki a fénykardját, Luke a robotkezével nyúl felé – de a pillanatot, amikor átveszi, valószínűleg csak a filmben fogjuk látni.

Befutott egy harmadik részlet is a trailerből, amelyben Kylo Ren markol meg egy fénykardot a fekete kesztyűs kezével, ez nem sok jót ígér a jedikre nézve. Azt is hallani, hogy Rian Johnson rendező hasonló cliffhangerrel fogja befejezni Az utolsó Jedik-et, mint Lucas A Birodalom visszavág-ot, így remegve várhatjuk majd a 2019-re kitűzött kilencedik epizódot is.

Az utolsó Jedik december 14-én fut be a mozikba, a jegyárusítás azután kezdődik világszerte, hogy kedd hajnalban debütált az új előzetes.