A Foxcatcher című birkózós drámát nagyon szerettük két éve, mert messze kikerülte a sportfilmek kliséit, és a Creed – Apollo fia is azért lehetett az egyik legjobb Rocky-rész, mert a rendező kiváló stílusérzékkel és megnyerő őszinteséggel csomagolta újra a műfaj ismert paneljeit. A Wolves című kosárlabdás felnövéstörténet konvencionálisabb munkának tűnik a fentebb említett két filmhez képest, de ezzel együtt is érdekelni kezdett a középiskolai kosárlabda-csapat sztárjának a sorsa.

Anthony (Taylor John Smith) lenyűgöző könnyedséggel dobálja a három pontos kosarakat, ráadásul a pályán kívül is jól teljesít, így aztán a „szent” becenéven fut a suliban. Otthon viszont komoly problémákkal kell megbirkóznia a szerencsejáték-függő édesapja (Michael Shannon) miatt. A férfi gengszterekkel üzletel, és valószínűleg köze van ahhoz, hogy a fia tandíja nem lett befizetve a második félévre.

Taylor John Smith és Michael Shannon a Wolves című filmbenForrás: IFC Films

A kosárlabda-meccsek már az előzetesben is vérpezsdítőek, az Éjszakai ragadozók mellékszerepéért a második Oscar-jelölését is bezsebelő Shannon pedig fizikailag képtelen arra, hogy rossz alakítást nyújtson. Leginkább benne lehet bízni, hogy egyedi tartalommal töltse meg a tipikus drámának tűnő Wolves-t.

A film március 3-tól lesz látható az amerikai mozikban és az online videotékákban, magyar premierről nincs tudomásunk.