Bruce Willis megint olyan jó lehet, mint a Die Hardban

2017.08.03. 11:55

Eli Roth azt ígéri, úgy gyilkol Bruce Willis az új Bosszúvágy-ban, hogy azt még évekig emlegetni fogjuk. Most pár fotón és egy előzetesben is megnézhetjük, hogyan vedlik át Bruce Willis Charles Bronsonná.

Rég volt már, hogy Bruce Willis, és az ő csibészes mosolyú, atlétatrikós átlagzsaruja volt az első számú akciósztárunk. Willis manapság a DVD-turkálók mélyén landoló filmekben akciózik, és ha megfizetik, bevallottan elvállal bármilyen B-filmet a Tüzes bosszú-tól az Értékes rakomány-ig, hogy ő is be tudja fizetni a számlákat.

Ezen akar most változtatni Eli Roth, aki a Charles Bronson-féle Bosszúvágy remake-jében rendezte a színészt, és nem éri be kevesebbel, mint hogy visszaadja nekünk a régi, klasszikus Bruce Willist. Vissza akarom hozni Bruce-nak Az ötödik elem, A sebezhetetlen és a Die Hard korabeli sikereit, és előcsalogatni belőle egy újabb ikonikus alakítástnyilatkozta a rendező, aki szerint a Bosszúvágy az lehet Willisnek, ami az Elrabolva Liam Neesonnek: a nyugdíjas kori pályafutását újradefiniáló akciófilm, amelyben a szokásosnál is brutálisabban rúg szét pár rosszfiút.

Bruce Willis a Bosszúvágy című filmbenForrás: Fórum Hungary

Az eredeti filmet botrányok övezték, Bronsonékat azzal vádolták, hogy az önbíráskodást reklámozzák azzal, hogy a New York-i építész nekiáll megtisztítani az utcákat a bűnözéstől, mert egy betöréses lopás során meggyilkolják a feleségét és a lányát.

Azt már most sejteni lehet, hogy Eli Roth sem a lelki dráma, és nem is az erkölcsi dilemmák felől közelít a történethez, inkább a horrorfilmekben szerzett tapasztalatát kamatoztatja – legalábbis ezt ígérte a filmet gyártó MGM-nek. „Azt mondtam nekik, olyan látványos haláljeleneteket rendezek nektek, amilyet senki nem tud. Olyan anyagot, amiről az emberek évekig beszélni fognak.”

Bruce Willis a Bosszúvágy című filmbenForrás: Fórum Hungary

Willis ezúttal egy chicagói sebészt játszik, aki az életében nem fogott még a kezébe fegyvert, ezért a Youtube-ról tanul meg lőni, de ahogy egyre jobban belejön az öldöklésbe, John McClane típusú akcióhős válik belőle.

Roth leírása alapján egy kicsit úgy hangzik a film, mint egy lövöldözős videojáték, amiben minden egyes ölés után új képességeket kap a karakter, de a rendező ennél komolyabb hatásokat emleget: a Nincs bocsánat-ot, a Sicarió-t, az Erőszakos múlt-at, és legfőképp A tűzben edzett férfi-t tanulmányozta élete első akciófilmjéhez.

Vincent D'Onofrio és Bruce Willis a Bosszúvágy című filmbenForrás: Fórum Hungary

Ha csak az inspirációkon múlna, az új Bosszúvágy máris klasszikus lenne. Hogy végül mi sül ki belőle, azt november 23-án nézhetjük meg, amikor nálunk is bemutatják a filmet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK