Star Wars: a rendező szerint szeretik a nézők a Solo-filmet, csak nem nézik

2018.06.11. 16:34

Könnyen lehet, hogy a Solo: Egy Star Wars-történet lesz az első Star Wars-mozi, ami bukik a mozipénztáraknál. Ron Howard rendező twitteren reagált a csalódást keltő eredményekre. 

 

Nagyon büszke vagyok a filmre, a stáb és a színészek keményen dolgoztak azért, hogy a nézők egy szórakoztató mozit kapjanak. Bánom, hogy rengeteg ember, akik kedvelnék a filmet - mert a nézői vélemények általában pozitívak - nem látják széles vásznon, jó hangtechnikával  

- írta Howard twitteren. 

 A rendező ezzel egy tweetre válaszolt, aminek írója feltette a kérdést, hogy miért ígérkezik bukásnak a Solo: Egy Star Wars-történet az eddigi eredmények alapján. Szerinte a Star Wars: Az utolsó jedik negatív visszhangja vehette el a nézők kedvét. 

Pedig az is közrejátszhatott, hogy a film forgatása különösen nehéz szülés volt, például félúton kirúgták a két rendezőt, Phil Lordot és Chris Millert, Ron Howardnak pedig a film oroszlánrészét újra kellett forgatnia, a büdzsé így alaposan elszabadult

A film 250 millió dollárba került, és e sorok írásakor világszerte alig több mint 300 milliónál jár, márpedig egy hollywoodi filmnek a büdzsé duplája fölött kell termelnie ahhoz, hogy nyereséges legyen.