Mozikban is bemutatják az Oscar-listás magyar rövidfilmet, a Susotázst - videó

susotázs
Osvárt Andrea a Susotázsban
Vágólapra másolva!
Tóth Barnabás az Oscar-díj rövidített listáján szereplő kisjátékfilmje, a Susotázs a mozikban is látható lesz. A világ számos fesztiválját megjárt és több díjat elnyert rövidfilmje Gaspar Noé Eksztázis című francia cannes-i díjazott alkotásának kísérőfilmje lesz. Országos mozibemutatójuk április 11.
Vágólapra másolva!

Tóth Barnabás rövidfilmje a 91. Oscar-díj rövidfilmes kategóriájának tíz filmes rövidített listáján szerepelt, s esélye volt az Oscar-jelölésre.

A filmben

Mikor azonban megtudják, hogy mindössze egy személy hallgatja őket, és az egy csinos nő, az események több, nem várt fordulatot vesznek.

A Susotázs Magyarországon először a 6. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon volt látható. A kisjátékfilm ezt követően bejárta a világ filmfesztiváljait, többek között díjazták az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, a Manhattan-i Rövidfilmfesztiválon, a Rhode Island Nemzetközi Filmfesztiválon és az Innsbruck-i Természetfilm Fesztiválon, de szerepelt Palm Springsben, Moszkvában és a miskolci CineFesten is.

Tóth Barnabás korábban olyan sikeres kisjátékfilmeket rendezett, mint az Újratervezés, a Van egy határ, a (Terep)szemle, és a Vonaton. Első játékfilmjét Rózsaszín sajt címmel 2009-ben készítette.

A Susotázs a mozikban is látható lesz: az Eksztázis című Gaspar Noé-film kísérőfilmjeként április 11-től kerül moziforgalmazásba. A Susotázs a Csokonai Kulturális Központ és a Laokoon Filmgroup támogatásával, és gyártásában készült, producerei Tóth Lajos, Kuczkó Andrea, Rajna Gábor, Sipos Gábor, Stalter Judit és Tóth Barnabás.

A premier hetében több mint 15 moziban tekinthető meg a Susotázs, s a budapesti mozik mellett többek között a pécsi Apolló mozi, a szeged Belvárosi Mozi, a szentendrei P'Art mozi, a szolnoki TISZApART mozi, a jászberényi Lehel mozi, és a szombathelyi Savaria artmozi is játssza vidéken.