Az Oscar-díjas Élősködők online is tovább hódít Amerikában

élősködők
Vágólapra másolva!
Bong Dzsun Ho dél-koreai filmrendező Élősködők című Oscar-díjas társadalmi szatírája egy hete debütált a népszerű amerikai streamingszolgáltató, a Hulu programjában, de máris a legnézettebb független film a kínálatban.
Vágólapra másolva!

A film ráadásul a jelenleg a szolgáltatónál elérhető produkciók közül a második legnépszerűbb mozi. Egy hét alatt többen látták, mint az Így neveld a sárkányodat 3., a Hang nélkül, a Transformers: Az utolsó lovag és a Creed II. című filmeket, amelyek közül mind több hónapja szerepel a Hulu kínálatában - írta szerdán az Indiewire.com.

Az Élősködők egyúttal a legnézettebb idegen nyelvű film is a kínálatban.

Ennek ellenére akadtak olyan felhasználók, akiknek nem tetszett, hogy feliratos a film.

A Hulu azonban védelmébe vette a produkciót. Emlékeztette a méltatlankodókat, hogy a dél-koreai alkotás négy Oscar-díjat kapott. Egy nézőnek pedig, aki kijelentette, hogy "senki sem akar olyan filmet nézni, amelyet olvasni kell, hogy az ember megértse", a Hulu azzal vágott vissza, hogy


Az Élősködők című szatíra két család, egy szegény és egy gazdag família életén keresztül mutatja be a közöttük húzódó óriási társadalmi szakadékot és az ebből fakadó problémákat.

Ez volt az első nem angol nyelvű alkotás az Oscar-díj történetében, amely elnyerte a legjobb filmnek járó elismerést.