Saoirse Ronan és Kate Winslet játsszák a két főszerepet az Ammonite című, a torontói fesztiválon szeptemberben debütált történelmi-életrajzi filmben, melyben utóbbi Mary Anning paleontológust formálja meg, a négyszeres Oscar-jelölt Ronan pedig a szeretőjét, Charlotte Murchisont alakítja. 

A két színész erotikus jelenetekben is szerepel, amelyeket bevallásuk szerint saját maguk koreografáltak meg (mivel szerintük a rendező, Francis Lee nagyon izgult), és Winslet elintézte, hogy a legexplicitebbet Saoirse Ronan születésnapján forgassák. Saoirse Ronan ezt mondta a szexjelenetek forgatásáról:

 

Nagyon szerencsés vagyok, mert sosem izgulok. Ilyenkor igazából technikai kérdések merülnek fel, minden a koreográfián múlik. Nem úgy, mint a csókjelenetek alkalmával, amikor ténylegesen csókolózni kell a másikkal. Mindig így gondolkodtam erről, szerintem ez a helyes hozzáállás. 

 

Az 1840-es évek Angliájában játszódó filmben szerepel még Gemma Jones, James McArdle, Alec Secăreanu, és Fiona Shaw. Az Egyesült Államokban november 13-án mutatták be a mozik.