Vágólapra másolva!
A Minden, mindenhol, mindenkor, Daniel Kwan és Daniel Scheinert alkotása kapta a legtöbb, hét díjat, köztük a legjobb filmnek járó trófeát a hét végén az Independent Spirit Awards független filmdíjak átadásán Santa Monicában - számolt be róla a Variety.com.
Vágólapra másolva!

Az Independent Spirit Awards díjait gyakran tekintik az Oscar előrejelzőjének: a tavalyi győztes film, Az elveszett lány ugyan nem nyerte el az amerikai filmakadémia díját, de egy évvel korábban A nomádok földjé-nek sikerült.

A Minden, mindenhol, mindenkor az idei filmes díjszezon nagy favoritja, már számos díjat elvitt, köztük az Amerikai Rendezők Céhének (DGA) fődíját, és a március 12-i Oscar-gálán is 11 arany szoborra esélyes.

A 38. Independent Spirit Awards szombati gáláján a két Daniel filmje, amelynek forgatókönyvét is a duó jegyzi, a legjobb film díja mellett a legjobb forgatókönyvért, rendezésért és vágásért is díjat kapott.

A gendersemleges - színésznőket és színészeket egy kategóriába soroló - legjobb színész díját a film főszereplője, Michelle Yeoh kapta, a legjobb mellékszereplő díját Ke Huy Quan, az átütő alakítás díját pedig Stephanie Hsu nyerte el szintén a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott játékáért.

A független mezőnyben Todd Field Tár című drámája a legjobb operatőr díját, Charlotte Wells Volt egyszer egy nyár című alkotása pedig a legjobb első film díját kapta.



A hétvégén még egy filmes díjátadót rendeztek: az Amerikai Forgatókönyvírók Céhének (WGA) vasárnapi gáláján, amelyet Los Angelesben és New Yorkban párhuzamosan tartottak meg, szintén Daniel Kwan és Daniel Scheinert eredeti forgatókönyve vitte el a fődíjat.