Ilyen az élet a börtönben: hamarosan érkezik az új magyar krimisorozat

Cella - Letöltendő élet
Vágólapra másolva!
Március 20-tól látható a Duna Televízióban a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Megafilm gyártásában készült Cella - Letöltendő élet című, 8 külön epizódból álló új, heti krimisorozat. Az izgalmakban és meghökkentő történetekben bővelkedő szériában olyan színészek láthatók, mint Rátóti Zoltán, Trokán Péter, Jászberényi Gábor, Járó Zsuzsa, Réti Adrienn, Szamosi Zsófia és Balázs Andrea. A sorozat múlt héten megjelent előzeteséhez most egy rövid werkfilm is készült, amely először az Origón látható.
Vágólapra másolva!

Hogyan segít egy félholtra vert magyar tudós a világűrben sodródó Gagarinnak? Van-e kiút egy szexuális ragadozó náci börtönparancsnok karmaiból? Kegyetlen bosszút állhat-e szerelmén egy átvert szerető? Nyerhet-e egy kapzsi maffiavezér, akinek az emberi élet semmit nem jelent? Mi jár a barátnak, aki bármit megtesz, hogy ne ő bűnhődjön egy aljas gyilkosságért? Mit tehet egy anya, akit felőröl a küzdelem egy végzetes betegséggel? Egy posztapokaliptikus jövőben börtönbe zárhatja-e szándékosan a családját egy apa, mert annyira retteg a külvilágtól?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a Helmeczy Dorottya – Kálomista Gábor producerpáros nevével fémjelzett sorozat, amely nyolc történeten keresztül meséli el, hogyan változott a bűn és az ártatlanság fogalma kétszáz év alatt ugyanabban a börtöncellában, a 19. század közepétől egészen a nem is olyan távoli jövőig.

A 8, különálló történetet elmesélő Cella - Letöltendő élet egyben az első magyar antológiasorozat is, amit az alkotók minden olyan nézőnek ajánlanak, akit érdekelnek a bűnügyi esetek, valamint az, hogy a börtönben való létezés hogyan hat bűnösre - vagy épp az ártatlanul elítélt emberre.

A történetek nem csupán fordulatokban és izgalmakban bővelkednek, de remek színészi alakításokban is. Valamennyi epizódot Csillag Mano rendezte, aki eddig főként vágóként volt hivatott arra, hogy egy-egy filmnyi történetet összerakjon, mint egy jól működő puzzle-t, most pedig 8 külön történetet kellett egyetlen sorozattá gyúrnia.

A krimiantológia 2023. március 20-án debütál a Dunán. A különböző epizódok 8 héten át, minden hétfőn a Kék fény után láthatók.

Szereplők:

Jankovics Péter, Bercsényi Péter, Király Dániel, Fábián Gábor, Máhr Ágnes, Rátóti Zoltán, Horkay Barnabás, Formán Bálint, Olt Tamás, Réti Adrienn, Marczinka Bori, Herczeg Adrienn, Mészáros Piroska, Buza Tímea, Szandtner Anna, Fehérvári Péter, Schmidt Sára, Dékány Barnabás, Gál Tamás, Orosz Ákos, Farkas Franciska, Tóth Auguszta, Bárdi Gergő, Cseke Attila, Jászberényi Gábor, Pál András, Sághy Tamás, Ódor Kristóf, Bach Zsófia, Krisztik Csaba, Trokán Péter, Rajkai Zoltán, Simon Zoltán, Nagyidai Gergő, Fekete Róbert, Noé Viktor, Durkó Zoltán, Brunner Levente, Krisztik Csaba, Pásztor Dániel, Mechle Christian, Szabó Simon, Bernáth Dénes, Gaál Dániel, Varga Balázs, Valiszka László, Járó Zsuzsa, Mentes Júlia, Sipos Vera, Balázs Andrea, Viktor Balázs, Pataki Ferenc, Fellinger Domonkos, Hajdu Tibor, Horváth Lajos Ottó, Rákos Olivér, Zoltán Áron, Lovas Dániel, Molnár Mór, Dorsoczky Lóránd, Merényi Erik Noel, Kenéz Ágoston, Szamosi Zsófi, Nagypál Gábor

Alkotók

Producer: Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor

Rendező: Csillag Mano

Operatőr: Maly Róbert

Vágó: Poós A. Márton

Forgatókönyvírók: Horváth András Dezső, Vörös András, Várkonyi Zoltán

Sorozat koncepció: Bendi Balázs

Zeneszerző: Moldvai Márk

Látványtervező: Valcz Gábor

Jelmeztervező: Breckl János+