Lady Gaga nem lép fel az Oscar-gálán

award celebrity Horizontal
US actress and singer Lady Gaga poses on the red carpet upon arrival at the BAFTA British Academy Film Awards at the Royal Albert Hall, in London, on March 13, 2022. (Photo by Tolga Akmen / AFP)
Vágólapra másolva!
Lady Gaga éppen filmet forgat, ezért nem énekli el a vasárnapi Oscar-gálán a Top Gun: Maverick Oscar-jelölt betétdalát, de a legjobb filmdal-kategória többi előadója fellép majd - mondta el a 95. Oscar-díjátadó sajtótájékoztatóján Glenn Weiss, az élőben sugárzott műsor executive producere.
Vágólapra másolva!

A ceremónián elhangzik Rihannától a Fekete Párduc 2. Lift Me Up című száma, a Minden, mindenhol, mindenkor című filmből a This Is A Life David Byrne, Stephanie Hsu és a Son Lux előadásában, az Applause a Tell It like a Woman című filmből Sofia Carson és Diane Warren előadásában, valamint az RRR című produkció Naatu Naatu című száma Rahul Szipligundzs és Kaala Bhairava tolmácsolásában - írta a The Hollywood Reporter. Molly McNearley, az Oscar-műsor executive producere arról is beszélt, hogy a gála házigazdája, Jimmy Kimmel nem hagyja majd szó nélkül a tavalyi botrányt, amikor Will Smith felrohant a színpadra, és pofon vágta Chris Rock műsorvezetőt egy a felesége rovására elsütött vicce miatt. "Foglalkozunk vele, aztán továbblépünk" - ígérte.

Lady Gaga Forrás: AFP/Tolga Akmen


Mivel Smitht, aki tavaly díjazott lett, tíz évre kitiltották az amerikai filmakadémia rendezvényeiről, az a hagyomány is borul, hogy az előző évi színészi Oscar-díjas adja át az új díjazottnak a trófeát. A filmakadémia visszavonta azt a nagy ellenállást kiváltó döntését, hogy nyolc kategória díjának átadását csak felvételről vágja be a műsorba, hogy rövidebb legyen a közvetítés. Ricky Kirshner executive producer ezzel kapcsolatban kiemelte: az idei műsor egyik fő motívuma éppen a filmes szakmák előtti tisztelgés. "Megpróbáljuk bemutatni, hogyan járulnak hozzá egy film elkészítéséhez, és elismerni a munkájukat" - fogalmazott.

A műsor közben az egyes kategóriák jelöltjeiről egy-egy QR-kódot is küldenek majd a nézőknek, hogy annak segítségével minden jelölt munkáját jobban megismerhessék egy 2-3 perces videóból - tette hozzá Kirshner.

Az amerikai filmakadémia idei Oscar-díjaira a legtöbb, 11 jelölést a Minden, mindenhol, mindenkor című sci-fi kapta. A két Danielként emlegetett Daniel Kwan és Daniel Scheinert független alkotása a legjobb film mezőnyben a kilenc díjra jelölt Nyugaton a helyzet változatlan című első világháborús drámával, a szintén kilenc jelölést gyűjtő A sziget szellemei-vel, a nyolc kategóriában jelölt Elvis című életrajzi filmmel, Steven Spielberg hét díjra esélyes A Fabelman család-jával, Tom Cruise hat kategóriában jelölt Top Gun: Maverick és Todd Field ugyancsak hat díjra jelölt Tár című karmesterdrámájával, továbbá az Avatar - A víz útja, A szomorúság háromszöge és a Women Talking című filmekkel versenyez.

Az Oscar-gálát helyi idő szerint vasárnap este rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban.

A magyar nézők az élő közvetítést a Disney+ streamingszolgáltatáson láthatják angol nyelven. A magyar közvetés 23 óra 30 perckor kezdődik a vörösszőnyeges bevonulással, a ceremónia pedig hétfőn hajnali 1 órától látható. A Disney+ közleménye szerint az élő műsor később ismét megtekinthető lesz a szolgáltatáson.