A BMW tavaly rekordprofitot ért el

Vágólapra másolva!
A bajor BMW autógyár az elmúlt évben 1 milliárd euró nyereséget könyvelhetett el, többek közt a veszteséges Rover eladásának köszönhetően. A gyár az elmúlt évben minden jelentősebb piacán növelte eladásait, és összesen 834 156 darab autót adott el. A cég az idén, a januártól márciusig tartó időszakban 219 ezer autót értékesítettek világszerte, ami a tavalyi év hasonló időszakához képest 8 százalékos növekedésnek felel meg.
Vágólapra másolva!

A német BMW konszern a veszteséget termelő Rover eladása után tavaly rekordnagyságú, 1 milliárd euró profitot ért el. A müncheni központú autógyár az autóipar világpiaci stagnálása ellenére az idén újabb forgalmi és profitrekordra törekszik. A BMW csoport az ágazati konjunktúrától függetlenül növekszik - jelentette ki Joachim Milberg elnök éves sajtóértekezletén, Münchenben.

Az előzetes adatok szerint januártól-márciusig 219 ezer BMW gépjárművet szállítottak ki, 8 százalékkal többet, mint a tavalyi első három hónapban. Az első két hónapban 10 százalékos volt a növekedés.

A BMW tavaly valamennyi nagy piacán - az Egyesült Államokban, Németországban és Nagy-Britanniában - növelte eladásait. 2000-ben a BMW fennállása óta a legnagyobb működési profitját érte el, mintegy 1,66 milliárd eurót. A bajor autógyár összesen 834 156 darab autót adott el, 10,5 százalékkal többet, mint az előző évben. Adózás előtti profitja 69,5 százalékkal 1,578 milliárd euróra emelkedett. Az egy részvényre jutó profit 1,63 euró volt, az előző évi 1,01 euró helyett.

(MTI)

Ajánlat:

BMW

Korábban:

Nőtt a BMW tavalyi bevétele
(2001. január 31.)

Kínába készül a BMW
(2001. március 5.)