<P>A héten nem drágul a benzin</P>

Vágólapra másolva!
Nem emelkedik a héten az üzemanyagok ára, miután a forint a sávszélesítés hatására jelentősen erősödött - mondta Felkai György, a Mol Rt. kommunikációs igazgatója. Ha ez nem következett volna be, az olajtársaság akár 10 forinttal is emelte volna a benzin literenkénti árát.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi jegyzésárak a Mol korábbi prognózisának megfelelően emelkednek, ami mintegy 10 forintos literenkénti emelést is indokolna a benzin esetében. Ugyanakkor a forint erősödése valamelyest kompenzálja a termékárak nemzetközi drágulását, így a Mol Rt. kivár az árváltoztatással - mondta a kommunikációs igazgató.

A motorbenzinek ára átlagosan egy év alatt 5,1 százalékkal drágult.

A Mol Rt. utoljára április 25-én emelte az üzemanyag-árakat. Akkor a motorbenzinek ára literenként öt forinttal, a gázolajé literenként négy forinttal drágult. Ezzel az emeléssel a benzin ára megközelítette eddigi legmagasabb értékét. A leggyakrabban vásárolt, 95-ös ólmozatlan benzin ára tavaly szeptemberben érte el csúcspontját, amikor 245,90 forintot kellett fizetni literjéért. A gázolaj tavaly novemberben volt eddig a legdrágább, amikor 233,75 forintba került egy liter.

A 91-es ólmozatlan benzin jelenlegi listaára 242,50 forint, a 91-es keverék benziné 245,50 forint, a 95-ös ólmozatlan benziné 245,50, a 98-as ólmozatlan benziné pedig 254,50 forint. A gázolaj ára 213,00 forint.

(MTI)

Ajánlat:

Mol