<P>A BMW jelentősen növelte első negyedévi nyereségét</P>

Vágólapra másolva!
Várakozásokat meghaladó profitot könyvelhetett el a német BMW autógyártó az idei év első negyedében. A veszteséges Rover és Land Rover részlegek eladását követően az első három hónapban 9,37 milliárd eurós árbevételt ért el a vállalat, a nettó profit pedig közel ötszörösére emelkedett. Joachim Milberg cégelnök szerint mind a forgalom, mind a profit kedvezően alakul az idei év egészét tekintve.
Vágólapra másolva!

A veszteséget termelő brit Rover és Land Rover eladásának köszönhetőn a piacai várakozásokat meghaladó nettó profitot és árbevételt ért el a német BMW az idei év első negyedében.

Elemzők utalnak arra, hogy az adatokat nehéz összehasonlítást tenni a múlt év első negyedével, mert a BMW első ízben hozott nyilvánosságara negyedévi adatokat, így összehasonlító adatok nem álnak rendelkezésre.

A müncheni központú autógyár árbevétele az év első három hónapjában 9,37 milliárd euró volt, 7,2 százalékkal több a tavalyi első három havi 8,74 milliárdnál. A BMW tavaly ősszel vált meg a Rovertől és a Land Rovertől, jelképes 10 fontért. A BMW nettó profitja csaknem az ötszörösére 87 millióról 409 millió euróra emelkedett. A BMW az év első három hónapjában 221 ezer autót adott el, 10 százalékkal többet, mint egy éve.

Joachim Milberg cégelnök derűlátó az egész évi kilátásokat illetően. Szerinte mind a forgalom, mind a profit kedvezően alakul majd. A konszern közleményében utalt ugyanakkor arra, hogy különösen az év második felében számításba kell venni a termékportfolió bővítésének, a BMW 7-es sorozat, illetve az új mini indításának költségeit.

(MTI)

Ajánlat:

BMW

Korábban:

Nőttek a BMW eladásai
(2001. április 9.)

A BMW tavaly rekordprofitot ért el
(2001. március 27.)