Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Megalakult a Tőzsdeképes Cégek Klubja

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Ismertséget várnak a reménybeli tőzsdei cégek/uzletinegyed/befektetes/tozsde/20030206ismertseget.html

A tőzsde a TCK tagjait információval látja el, és segítséget nyújt a tőzsdei bevezetéshez. Ezen túl a BÉT segít a klubtagoknak abban, hogy kapcsolatokat építsenek ki egymással és a piac többi szereplőjével, kereskedőkkel, elemzőkkel, intézményi befektetőkkel és már tőzsdén levő kibocsátókkal.

Klubtagok azok a cégek lehetnek, amelyek kinyilvánítják, hogy amennyiben a közeljövőben tőkebevonásra, illetve a tulajdonosok által részvényértékesítésre kerül sor, akkor a tőzsdén való megjelenést reális alternatívának tekintik. A klubtagság a tagok részéről nem jelent jogi értelemben vett elkötelezettséget, de jelzi a tőkepiaci szereplők felé, hogy ezek a cégek kedvező piaci környezet esetén készek a tőzsdei bevezetésre, áll a közleményben.

A 12 klubtag közül a Wallis csoport és az RTL Klub mutatkozott be a keddi sajtótájékoztatón Budapesten. Az RTL Klub vezérigazgatója, Dirk Gerkens, elmondta, hogy az év utolsó negyedére a tévécsatorna készen állhat a tőzsdei bevezetésre. Dirk Gerkhens szerint 6-8 hónapra van szükség, hogy egyes jogi kérdéseket tisztázzanak. Az RTL Klub részvénypakettje 20-30 százalékát vinné a börzére.

Tőzsdehttp://origo.eco.hu/tozsde/tozsde1.phpKövesse nyomon a BÉT kereskedését az Üzleti Negyedben!

A Wallis csoport vezérigazgatója, Bajnai Gordon, közölte, hogy amint a feltételek meglesznek, akkor vagy a Wallis, vagy a csoport valamelyik tagja kérheti tőzsdére való bevezetését. A Wallis csoport az egyik legnagyobb magyar, magánszemélyek által tulajdonolt cég. A csoport 2002-es árbevétele az előzetes adatok alapján meghaladta a 100 milliárd forintot, munkatársainak száma 7500 fő. A konszolidált saját tőkéje tavaly évvégére közel 20 milliárd forintra nőtt. A csoport 2001-ben 2,9 milliárd forint adózás előtti konszolidált eredményt ért el. A Wallis csoport tulajdonában több mint száz vállalat van, a csoport birtokolja a Graboplast Rt. 80 százalékát, az Elender Rt. 77 százalékát, a Hajdú-Bét Rt., a Wallis Autóholding, a Wallis Ingatlan Rt. 100 százalékát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről