Nőttek az Audi eladásai

Vágólapra másolva!
Az általános gépkocsipiaci trenddel ellentétben az Audinak az év első felében 14 százalékkal sikerült növelnie árbevételét, és eredménye is emelkedett - jelentette be Peter Abele, az Audi pénzügyi igazgatója a társaság csütörtöki közgyűlésén.
Vágólapra másolva!

Az autógyár árbevétele az első félévben 22,2 milliárd márkára rúgott, ez 14 százalékkal több, mint a múlt év hasonló időszakában. Az Audi június végéig 360.400 gépkocsit értékesített, ami 6,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A cég adózás előtti eredménye az idei év első hat hónapjában várhatóan meghaladja a tavalyi első félév 760 millió márkás eredményét, amely a valaha elért legjobb féléves eredmény volt. A zsugorodó német piacon a gyárnak 3,1 százalékkal sikerült növelni értékesítését, és piaci részesedése így 6,8 százalékról 7,3 százalékra nőtt.

Az Audi az év egészére is az előző évinél jobb termelési-, forgalmi-, és eredményadatokat vár. A 2000-es üzleti évben a társaság nettó árbevétele 39 milliárd márka, adózás előtti eredménye 1,6 milliárd márka volt.

(MTI)