A tech-részvények miatt csúcs az európai tőzsdéken

Vágólapra másolva!
Az európai tőzsdeindexek csütörtökön a kereskedés félidejében négyhónapos csúcson voltak. A javuló makrogazdasági kilátások miatt a befektetők a média-, a távközlési és a fejlett technológiai cégek papírjainak vásárlásába kezdtek. A legnagyobb árfolyam-emelkedést elkönyvelő papírok között volt az Alcatel, az Ericsson és a Nokia.
Vágólapra másolva!

A Wall Street határidős indexei pluszban voltak, ami a Nasdaq Composite szerdán elért kéthónapos csúcsának meghaladását jelzi. A londoni FTSE-100 kora délután 49,1 ponttal haladta meg az 5245,5 pontos szerdai záróértékét. Ugyanakkor a frankfurti DAX30 65,09 pontos többletnél tartott a szerdai 5285,26 pontos záróhoz képest.

Elemzők szerint a befektetők egyre inkább elfogadják a javuló makrogazasági kilátásokról szóló elemzéseket, és igyekeznek elfelejteni a felemásra sikerült gyorsjelentési szezont. A brit dohányiparban tevékenykedő Imperial Tobacco részvényeinek árfolyama kilenc százalékkal emelkedett, miután a német Reemstma 5,8 milliárd euró értékű megvásárlása a világ legnagyobb dohánycégei közé emelte.

A médiaszektorból a francia Publicis reklámügynökség közölte, hogy megvásárolja az amerikai Bcom3 nevű céget, amivel a világ negyedik legnagyobb reklámcégévé válik. A beolvasztás után a Publicis értéke hárommilliárd dollár körül lesz.

Csütörtökön mind a Bank of England, mind az Európai Központi Bank a várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta kamatait.

(MTI)

Ajánlat:

Befektetés
(az Üzleti Negyed rovata)

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből