Eladásra hirdetik a Malévot

Vágólapra másolva!
Privatizációra hirdeti a Malév 99,950 százalékát az ÁPV Rt. A keddi sajtóban megjelent hirdetések szerint az állami vagyonkezelő november 3-ig várja az ajánlatok benyújtását. A részvénypakett névértéke közel 3,5 milliárd forint. Az ajánlattevőknek tőkeemelést kell végrehajtani a légitársaságban, és kötelezettséget kell vállalniuk a Malév hitelállományának átvállalására. Elemzői vélemény szerint nem várható jelentős bevétel a nemzeti légitársaság eladásától.
Vágólapra másolva!

Privatizációra hirdette a Malév Zrt-t az ÁPV Zrt a keddi lapokban. A nemzeti légitársaság részvényeinek 99,950 százalékát kínálja eladásra a privatizációs hatóság. A részvénypakett értéke 3 498 278 870 forint. Az ÁPV Zrt. legalább 90 százalékban készpénzes fizetést ír elő, a fennmaradó részt kárpótlási jegyben fizethetik ki a vételárat. Az árat egészben, vagy részletekben fizetheti ki a győztes ajánlattevő, a fizetést harminc napon belül kell megkezdeni.

Az ÁPV Zrt november 3-án délig várja az ajánatokat. Az ajánlattételhez szükséges dokumentációt egymillió forintért lehet megvásárolni a privatizációs hatóságnál. Az értékelést követően második fordulót rendez majd az állami vagyonkezelő a legjobb ajánlatokból, azonban fenntartják a jogot, hogy érvénytelennek nyilvánítsák a privatizációs pályázatot.

A privatizáció kiírása szerint az ajánlattevőknek tőkeemelés kell végrehajtani a légitársaságban. Ugyanakkor a vevőnek kötelezettséget kell vállalnia a légitársaság hitelállományának átvételére, különös tekintettel a az állami garanciákkal fedezett hitelekre. A kiírás szerint a vásárlónak a privatizáció után mindenképpen meg kell őriznie a nemzeti légitársaság jelleget, kötelezettséget kell vállalnia a Malév légiszövetségbeli tagságának fenntartására.

Török Zoltán a Raiffeisen Bank elemzője szerint a Malév-privatizáció meg sem közelíti majd a tavalyi sikertörténet, a Budapest Aiport eladásának bevételét. Török szerint az állam leginkább a Malév hiteleitől szabadulna a légitársaság privatizálásával.

Újra eladó a Malév/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20060907ujra.htmlA Malév vezetése támogatja a privatizációt/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20060811amalev.htmlMalév: alacsonyabb a veszteség 2005-ben/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20060426malev.htmlMég milliárdos a Malév éves vesztesége/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20060425megmindig.htmlAbramovicsot továbbra is érdekli a Malév/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20060130abramovicsot.htmlLétszámcsökkentés mellett átszervez a Malév/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20051227letszamcsokkentes.htmlEsélytelennek tartják az orosz lapok a KrasAirt a Malévra/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050921eselytelennek.htmlAz AirBridge újra indulna a Malévért/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050830azairbridge.htmlSztrájk akadályozná a Malév eladását/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050823sztrajk.htmlKockázatosnak tartja a Malév-eladást a Fidesz/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050822kockazatosnak.html