Synergon részvényeket vett a Pannonplast

Vágólapra másolva!
A Pannonplast Rt. 4,19 százalék tulajdont vásárolt a tőzsdén jegyzett Synergon Informatikai Rt.-ben és az ügyfélkapcsolati rendszer üzemeltetésére leányvállalatot alapított Németországban.
Vágólapra másolva!

A részvényvásárlás módját és az árat a társaság nem közölte, valamint azt sem, hogy további tulajdont akar-e szerezni a Synergonban.

A tőzsdei bejelentés szerint a Pannonplast Rt. stratégiájának részeként, megvizsgálta a közép-kelet-európai régióban terjeszkedő, tőzsdei társaságokba történő befektetések lehetőségét. Ennek eredményeként a Synergonban jó pénzügyi befektetési célpontra talált. A vállalat-csoport profitálhat a régió gazdasági növekedéséből.

A Pannonplast terve szerint a két társaság közötti, jövőbeni együttműködés és tapasztalatcsere mindkét fél számára hasznos lehet a regionális stratégiájuk megvalósításának szempontjából.

Kedden a tőzsdén szokatlanul nagy volt a Synergon forgalma. A több mint 1,34 milliárd forint árfolyamértékű kereskedésben 1 669 641 darab Synergon-részvény cserélt gazdát 804 forintos átlagáron, míg a Pannonplast által megvásárolt 4,19 százalék valamivel több, mint 400 000 Synergon-részvényt jelent.

A Pannonplast Rt., Pannunion Services Gmbh. néven kereskedelmi leányvállalatot alapított Németországban. Az új leányvállalat feladata az Európai Unió fejlettebb országaira koncentráló ügyfélkapcsolati rendszer üzemeltetése. A társaság termelő tevékenységet nem fog végezni, kizárólag kereskedelmi és képviseleti feladatokat lát el.