Újabb bank kér a német állami garanciából

Vágólapra másolva!
Egy újabb német tartományi bank és először egy magánbank folyamodott hétfőn a kilátása helyezett állami garanciáért. Az önálló tartománynak számító Hamburg, továbbá Schleswig-Holstein közös bankja, az állami tulajdonban lévő HSH Nordbank bejelentette, hogy 30 milliárd eurós hitelforgalomra igényel állami garanciát.
Vágólapra másolva!

Hans Berger elnök bejelentette, hogy az összeg egy része az üzleti forgalom támogatását szolgálja, míg a fennmaradó hányadot egyfajta biztonsági tartalékként használnák a további pénzpiaci zavarok elhárítására. A HSH Nordbank elnöke hangsúlyozta, hogy az igényelt garancia esetében egy keretről van szó, amelyet szavai szerint teljes egészében biztos nem merítenek ki. Közvetlen pénzügyi támogatást a HSH Nordbank egyelőre nem igényelt. Korábban a bajor tartományi bank, a Bayern LB folyamodott több mint 5 milliárd eurós közvetlen pénzügyi támogatásért.

Ezzel egy időben megtört a jég és az első nagy német magánbank, a Commerzbank szintén közvetlen állami pénzügyi segítségért folyamodott.

A német kormány a segélycsomag elfogadásakor kikötötte, hogy a közvetlen tőkeinjekcióért folyamodó bankoknak szigorú feltételeknek kell eleget tenniük.