Kitart a pozitív hangulat a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 288,42 pontos emelkedéssel, 15 914,78 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 1,85 százalékkal erősödött. Az optimista hangulat folytatódását várják szerdán a megkérdezett piaci szakértők.
Vágólapra másolva!

Illés László, a QUAESTOR Zrt. részvényelemzője szerint szerda reggel is kitart az optimizmus, amelyet a keddi egyesült államokbeli fogyasztói bizalmi index generált. Délelőtt meg is maradhat pozitív tartományban a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX, mivel nem várható fontosabb makroadat.

Délután a négy órakor az Egyesült Államokból érkező lakáspiaci adat adhat irányt a kereskedésnek, valamint a két órára várt lengyel kamatdöntés. Illés László hozzátette: utóbbinak csak akkor van befolyásoló ereje, ha az elemzők által várt kamattartás nem következik be, és változik a lengyel alapkamat.

Az elemző szerint az OTP "próbálkozik" a 3400 forint feletti szint megtartásával, ha azonban ez alá esik, akkor a 3200 és 3400 forint közötti sávban mozoghat a bankpapír árfolyama.

Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője is optimista hangulatot vár. Hozzátette: kora délután az USA-ból érkező jelzálogpiaci adatok adhatnak irányt a kereskedésnek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 17,09 pontos, 0,11 százalékos emelkedéssel, 15 626,36 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 24,6 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.