Pluszban zárt a New York-i tőzsde

Vágólapra másolva!
Emelkedéssel, de jóval napi csúcs alatt zártak a New York-i értéktőzsde vezető indexei csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,9 százalék (83,74 pont) emelkedéssel 9154,46 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,8 százalékkal (16,54 ponttal) 1984,30 pontra nőtt.

Kezdetben a kedvező negyedéves vállalati hírek hajtották fel a tőzsdemutatókat, amelyek tovább erősödtek arra a bejelentésre, hogy a múlt héten csökkent a munkanélküli segélyt először kérők száma az Egyesült Államokban. Mindezek felerősítették azokat a várakozásokat, hogy túljutott a mélyponton az amerikai gazdaság.

A vállalati hírek közül kiemelkedett, hogy a Goldman Sachs vásárlásra javította fel a Dow Jones indexben szereplő General Electric részvényminősítését. Kedvező negyedéves adózott eredményt jelentett csütörtökön egyebek között a mobilgyártó Motorola, az AON biztosítási brókercég, a Tyco International ipari konglomerátum és a MasterCard. Gyengült ugyanakkor az Exxon Mobil árfolyama, miután az olajipari cég negyedéves profitja a vártnál nagyobb mértékben, 66 százalékkal esett.