Perelik a Bank of Americát

Vágólapra másolva!
A befektetők megtévesztése miatt fogják perbe a Bank of America-t, erősítette meg az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti Bizottsága.
Vágólapra másolva!

A tavalyi 700 milliárd dolláros bankmentő segélycsomag egyik legnagyobb kedvezményezettjét azzal vádolja a szervezet, hogy 2008-ban nem értesítette részvényeseit, amikor jóváhagyta, hogy a Merrill - amelyre még a válság mélypontján tette rá a kezét - közel 5,8 milliárd dolláros nyereségrészesedést osszon szét alkalmazottai között, dacára annak, hogy a befektetési bank abban az évben mintegy 27,6 milliárdos veszteséget könyvelhetett el.

A Bank of America nem erősítette meg, és nem is cáfolta a vádakat, azonban 33 millió dolláros kártérítést ajánlott a megtévesztett részvényeseinek. A múlt héten Jed Rakoff, szövetségi bíró a javaslatot "az igazság és erkölcs megtiprásának" nevezte, és kezdeményezte az eljárás megindítását.

A Tőzsdefelügyeleti Bizottság bejelentette, hogy a per során "megalkuvás nélkül" törekszik majd az álláspontja érvényre juttatására. Scott Silvestri, a Bank of America szóvivőjeerre azta választ adta, hogy "mi pedig megalkuvás nélkül fogunk a bíróságon védekezni" -írja a BBC.