Gyengén muzsikált a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
Különösebb látható ok nélkül rosszul teljesítettek szerdán a Budapesti Értéktőzsde részvényei. Esett a Mol és a Richter, az OTP úgy-ahogy tartotta magát.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 155,88 pontos, 0,72 százalékos csökkenéssel, 21 474,79 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,7 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama a Magyar Telekom kivételével gyengült az előző napi záráshoz képest.

A Mol 220 forinttal, 1,22 százalékkal 17 780 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 2 forinttal, 0,04 százalékkal 5690 forintra esett, forgalmuk 7,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,14 százalékkal 716 forintra erősödött, forgalma 978,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 650 forinttal, 1,57 százalékkal 40 750 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

Rossz hírek nélkül is folyamatosan esett a BUX délelőtt 10 óráig. Ezt követően emelkedésnek indult az index, de a délutáni, a várakozásoknál jobb amerikai makroadatok hatására sem került az index keddi záróára fölé. Elsősorban a Richter és a Mol húzta le a BUX-ot, ezt kis mértékben ellensúlyozta az OTP, amely keddi záróára közelében fejezte be a szerdai kereskedést.

Rizikós napok jönnek

Kovács Attila, az OTP Bank üzletkötője azt mondta az MTI-nek, hogy alacsony forgalom mellett alulteljesítő volt a magyar tőzsde a régióban. Hozzátette, következő napokban eldőlhet, hogy milyen irányba mennek tovább a piacok - mindenesetre annak nagyobb az esélye, hogy ismét az eladók kerülnek többségbe a börzéken.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője szerint viszont a szerdai esés csak egy átmeneti korrekció volt a piacon, így továbbra is megmaradhat az optimizmus a tőzsdéken.