Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Zárolt 16 milliárd forint K+F forrást a kormány

Vágólapra másolva!
Mintegy 16 milliárd forintnyi, még nem folyósított támogatást zárolt a kormány a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapnál. Szakmai körökben nagy felháborodást váltott ki az eset - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Zárolt a kormány 16 milliárd forint támogatást, ami azt jelenti, hogy az innovációs cégeknek idén ennyivel kevesebb forrás áll rendelkezésükre a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységük megvalósítására.

Több hazai céget nagyon váratlanul ért ez a bejelentés, hiszen a kormány előzetesen nem egyeztetett a Magyar Innovációs Szövetség tagjaival - írja a Világgazdaság.

Szabó Gábor, a szövetség elnöke szerint "Magyarország ezzel a döntéssel visszafordult az innováció és a fejlődés útjáról." Cséfalvay Zoltán - a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára - kijelentette, hogy nem arról van szó, hogy a kormány ne lenne elkötelezett a K+F tevékenységek támogatását illetően, mi több, a kormány gazdasági programjának meghatározó eleme az innováció és a kreatív programok támogatása.

Duda Ernő, a Magyar Biotechnológiai Szövetség elnöke szerint a kis-és középvállalkozások számára katasztrofális következményekkel járhat ennek a még fel nem osztott 16 milliárd forintnak a zárolása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről