Minisztériumot cserél egy államtitkárság

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba költözik az energiaügyi és otthonteremtési államtitkárság a Nemzetgazdasági Minisztériumból. Ezzel a stratégiaalkotás és végrehajtás felelősei egy szervezetbe kerülnek.
Vágólapra másolva!

A Bencsik János által vezetett energiaügyi és otthonteremtési államtitkárság a Nemzetgazdasági Minisztériumból átkerül a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz (NFM) - írja csütörtöki cikkében a Stop.hu.

Egy minisztériumi forrás érdeklődésünkre megerősítette az információt. A döntés okát firtató kérdésünkre egyelőre nem érkezett válasz a tárca sajtótosztályától, de értesülésünk szerint az áll a háttérben, hogy így egy szervezetbe kerülhet az energiastratégia kidolgozása és annak végrehajtása.

Úgy tudjuk, valamennyi érintett munkatárs költözik, elbocsátással tehát nem jár az átszervezés. Október 12-én - mint az a Magyar Közlönyből kiderül - az egyik helyettes államtitkári poszt már megszűnt, Matolcsy György miniszter ugyanis felmentette az otthonteremtésért és vállalkozásfejlesztésért felelős Seres Lászlót. (Ezzel párhuzamosan a Kármán András vezette adóügyi államtitkársághoz kineveztek egy új helyettes államtitkárt, Nátrán Roland személyében.)

Az NFM-ben azonban újra két helyettes államtitkárság lesz, egy energiaügyi és egy fenntarthatósági. Az otthonteremtési terület közvetlenül Bencsik János felügyelete alá tartozik majd, az azonos nevű főosztályt Csider László, az építésgazdaságit Bíró Marianna fogja vezetni.

Az elmúlt hetekben a Nemzetgazdasági Minisztérium élén álló Matolcsy Györgyöt több támadás érte a kormányközeli Magyar Nemzetben, ami az [origo] forrásai szerint a Matolcsy és Fellegi Tamás fejlesztési miniszter közötti konfliktusra utal. Orbán Viktor kormányfő akkor megvédte, jobbkezének nevezte a tárcavezetőt.