Visszatért a forint a 270-es szinthez

Vágólapra másolva!
A forint csak rövid ideig tartotta magát csütörtök reggel, néhány óra alatt - a szerdán látottakhoz hasonlóan - ismét jelentősen erősödött a devizapiacon az euró. Kora délután azonban megfordult a trend, 270 forintra ugrott vissza a jegyzés. Az elemző szerint 272,5-nél magasabb euróárfolyam egyelőre nem valószínű.
Vágólapra másolva!

Csütörtök reggel 270 forint fölött ingadozott, majd a délelőtt folyamán egy időre csaknem 272,5 forintig emelkedett az euró árfolyama. Nem sokal 12 óra után hirtelen erősödésnek indult a magyar deviza, és meg sem állt 270-ig A dollárt ekkor 191,73, a svájci frankot pedig 183,21 forinton jegyezték.

A forint mozgása ezekben a napokban jórészt a euró/dollár árfolyam alakulásától függ. A délutáni fordulat is az után következett be, hogy a dollárral szemben napok óta gyengülő euró kissé visszakapaszkodott.

Az euró árfolyama még szerdán kúszott - az idén először - a 270-es szint fölé. "Most minden technikai indikátor felfelé mutat, és ameddig az euró a dollárhoz képest esik, és marad a bizonytalan hangulat, tovább erőtlenedhet a hazai deviza. Várakozásaink szerint 272,50 forint fölé nem megy majd az euró árfolyama" - írta elemzésében Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője.