Zárásra megerősödtek a pesti részvények

Vágólapra másolva!
Európai társainál kisebb mértékben,de erősödött csütörtökön a BUX. A vezető papírok a Magyar Telekom kivételével drágultak.
Vágólapra másolva!

A szerdai gyengülés után csütörtök reggel mínuszban nyitó BUX még délelőtt irányt váltott, majd fokozatosan erősödött, végül 21 103 ponton, azaz 0,9 százalékos pluszban zárt.

A vezető részvények közül a Mol 1,2 százalékkal 17 450 forintra erősödött, az OTP részvények árfolyama pedig 1,04 százalékkal 4875 forintra emelkedett, a Richter pedig 1,3 százalékkal 45 600 forintra drágult. Kivétel volt a Magyar Telekom, a távközlési részvény szerény mértékben, 0,1 százalékkal 654 forintra gyengült.

A budapesti részvénypiac a nyugat-európai és a régiós piacokhoz képest alulteljesített csütörtökön: az európai piacokon markáns, 1,5-3 százalék közötti erősödés volt, míg a régiós piacokon ennél szerényebb, 1,7-2 százalékkal nőttek az indexek. Juhász Richárd, a Concorde üzletkötője elmondta, a banki különadó fékezi a magyar piacot, de nyugalmat tükröz a forint árfolyamának erősödése, valamint az, hogy a kötvénypiacon csökkentek a hozamok. A szakértő szerint a pénteki hangulat a külföldi piacoktól függ, ha az amerikai tőzsdéken jó hangulatban fejeződik be a kereskedés, nem kizárt az emelkedés Budapesten sem.