Kocsis tagadja, hogy ő kerülne a Mol élére

Vágólapra másolva!
Hernádi Zsoltot a jelenlegi BKV-vezér, Kocsis István válthatja a Mol elnök-vezérigazgatói székében - írta pénteki számában a Világgazdaság. Kocsis István közleményében cáfolta az értrsülést.
Vágólapra másolva!

Szeptember végén, október elején távozik a Mol Nyrt. éléről Hernádi Zsolt (49) elnök-vezérigazgató - értesült több nem hivatalos forrásból a Világgazdaság. Hernádi helyét a több állami cég felső vezetői posztját már betöltött, jelenleg a BKV-t vezető Kocsis István veheti át a lap szerint.

Kocsics István péntek délelőtt kiadott közleményében azt írta, "cáfolja azokat a sajtóban megjelent híreket, melyek szerint őt nevezik ki a Mol elnök-vezérigazgatójává", és hozzátette, erről a kérdésről ő senkivel sem tárgyalt.

Hernádi Zsolt a Takarékbank éléről került a Molhoz, előbb 1999-ben az igazgatóság tagja lett, 2000-ben az it elnöke, rá egy évre pedig elnök-vezérigazgató. Hernádi irányítása alatt a válság okozta sokk hatásától eltekintve végig nőtt az olajtársaság részvényeinek árfolyama. Vezetésével a Mol ellenállt az OMV felvásárlási szándékának - írja a Világgazdaság.

Kocsis István 2008 szeptembere óta vezeti a BKV-t, előtte a Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója volt, de dolgozott az államigazgatásban is, többek között az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) vezérigazgató-helyettese, majd vezérigazgatója is volt.