BHP Billiton leállította Red Hill projektjét

Vágólapra másolva!
Nem vizsgálja tovább egy újabb szénbánya létesítésének lehetőségét a BHP Billiton Queenslandben. A világ egyik vezető bányatársasága a kínai növekedési kilátások romlásával és a csökkenő szénárakkal magyarázta döntését. 
Vágólapra másolva!

A BHP Billiton és a Mitsubishi közös cége, a BMA leállítja a Red Hill, egy queensland-i Moranbah-hoz közeli szénbánya megvalósításának tanulmányozását. A cég már egy ideje keresi az olcsó kitermelési lehetőségeket az alacsonyabb kínai növekedési várakozások és az eső nyersanyagárak miatt. Mivel nem volt kifizetődő, idén áprilisban zárta be a közös vállalkozás egy másik szénbányáját Queenslandban, és a versenytárs Rio Tinto is hasonló lépésekre készül. Ha megvalósult volna a projekt, 3 milliárd dollárba került volna a megépítése.

Nem csak ettől a tervtől állt el a cég az idén, elhalasztotta a dél-ausztráliai Olympic Dam réz-, arany és urániumbánya 30 milliárd dolláros bővítését is, és a korábban bejelentett Port Headland-ben létesített kikötő 20 milliárd dolláros kapacitásnövelő projektje is elmarad.

BHP Billiton (LSE)

Forrás: [origo]