Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Miért ne lehetne másfél millióval több munkahely, miért ne törhetnénk ki az adósságcsapdából? - kérdezte heti jegyzetében Matolcsy György. Szerinte úgy tűnhet, hogy a kormány lépései logikátlanok, pedig szerinte csak szokatlanok, de ez vezet a sikerhez.
Vágólapra másolva!

"Ma úgy tűnhet, hogy a magyar kormány szokatlan, sőt logikátlan döntések sorát hozza" - írta a Heti Válaszban megjelent jegyzetében Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, aki szerint az, hogy a kormány szembeszáll a pénzpiaccal, a bankokkal, a monopolpiacot szerző multikkal, az unióval és más erős érdekcsoportokkal, "nem értelmetlen, csak szokatlan".

A miniszter azt állította, hogy a gazdaságpolitika döntései alapos elemzésre, sok tényre és számra épülnek, de mögöttük nagy álmok, erős célok, tudatosan vállalt kockázatok és a jövőben működő megoldások keresése húzódik meg.

Matolcsy Eli Broad amerikai üzletember könyvét mutatta be, aki a szokatlan megoldásokat ajánlotta azoknak, akik sikeresek akarnak lenni. "Használjuk szerzőnk tanácsát, amely szerint a legjobb kérdés: miért ne?" - írta Matolcsy György.

Ezt a kérdést a magyar gazdaságpolitika aktuális kérdéseire vetítve sorolta: miért ne törhetnénk ki az adósságcsapdából, miért ne lehetne nálunk Európa egyik legversenyképesebb gazdasága, miért ne lehetne alacsonyabb alapkamat és hitelbőség, miért ne lehetne másfél millióval több adózó munkahely?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről