Orbán: Miért tőlünk akarnak pénzt elvenni, miközben máshová zsákszámra öntik?

2012.02.23. 17:26

Kettős mérce alkalmazását emlegette Orbán Viktor, amikor a Német Gazdasági Klub rendezvényén a kohéziós pénzek felfüggesztésére vonatkozó európai bizottsági javaslatról beszélt.

Teljesen ésszerűtlennek tartja Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarországnak szánt kohéziós pénzek felfüggesztésére vonatkozó európai bizottsági javaslatot. A kormányfő a Német Gazdasági Klub húszéves évfordulója alkalmából tartott budapesti ünnepségen tette fel a kérdést: "miért tőlünk akarnak pénzt elvenni, miközben máshová zsákszámra öntik?"

"Amikor a kormány éppen visszarántotta az országot a szakadék széléről, amikor a gazdaság kezd magára találni, amikor Magyarország teljesíti a költségvetési hiányra vonatkozó elvárásokat, és csökken az államadósság is, akkor az Európai Unió vezetői meg akarják büntetni a magyar embereket az előző kabinetek felelőtlen döntéseiért" - mondta csütörtöki beszédében Orbán Viktor.

 

"Okos dolog-e kettős mércével mérni?" - kérdezte, hozzátéve: szerinte Európa addig nem fog kilábalni a válságból, amíg ettől a "régi, elavult" szemlélettől nem tud megszabadulni.
ére.

A brüsszeli döntésről szóló írásainkat itt olvashatja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK