Pelenkagyár épül Gyöngyösön

Vágólapra másolva!
Az amerikai Procter & Gamble felépíti második magyarországi gyárát. Az új, gyöngyösi üzem beruházási költsége összesen 85 millió dollár lesz, a gyártósorokon a Pampers márkanév alatt forgalmazott pelenkák készülnek majd.
Vágólapra másolva!

Zöldmezős beruházással bővíti magyarországi jelenlétét a Procter & Gamble, Gyöngyösön felépíti második gyárát, amely 150 új munkahelyet teremt. Az új üzemben készülő pelenkákat Európában, a Közel-Keleten és az afrikai régió országaiban forgalmazzák majd.

A társaság 1991 óta van jelen Magyarországon, ebben az évben vásárolta meg a női higiénés termékeket gyártó Hyginett Kft.-t Csömörön. A cégbe eddig mintegy 240 millió dollárt fektetett be, és elsősorban a női higiénés termékeit gyártja a Budapesthez közeli településen.

A csömöri gyár egyben a P&G második legnagyobb ilyen gyártóegysége is a világon, a magyar mellett öt kontinensen további 50 piacot lát el termékeivel és mintegy 800 munkatársat foglalkoztat.

Az új üzem a Gyöngyösi Ipari Parkban épül fel, 240 ezer négyzetméteren, az itt gyártott első pelenkák az év végén kerülhetnek az üzletek polcaira. A Pampers a legnagyobb mennyiségben értékesített babapelenka a világon.