Kiderült, mennyi osztalékot fizet a Mol

Vágólapra másolva!
462 forint lesz a Mol által részvényenként kifizetett osztalék, miután csütörtökön visszakerült a társaság tulajdonába 371 ezer darab törzsrészvény az OTP-től. A vállalat már korábban jelezte, hogy 46 milliárd forintot juttat vissza részvényeseinek osztalék formájában, és a befektetők legkésőbb május 27-én vehetik meg a papírt a juttatásért cserébe.
Vágólapra másolva!

462,22 foritnyi osztalékot fog fizetni a Mol részvényenként - tájékoztatta az olajtársaság a befektetőket. Ez a korábbi számításainknál két forinttal magasabb lehet, mivel a vállalat tulajdonába visszakerült 371 ezer darab Mol törzsrészvény az OTP-vel kötött kölcsönszerződés lezárásának eredményeképp. A tranzakció után nőtt a Mol sajátrészvény-állománya, ami után nőtt az egy értékpapírra vonatkozó osztalék is.

Ahogy a cég korábban jelezte, a 2012-es üzleti év után járó osztalék kifizetését június 6-án kezdi meg. A befektetők a tavalyi évi osztalékért cserébe utoljára május 27-én vehetik meg a részvényt a Budapesti Értéktőzsdén és a Varsói Értéktőzsdén egyaránt. Az osztalékszelvény május 28-án fog leeseni a papírokról.

Az olajóriás összesen 46 milliárd forintot fog így szétosztani a részvényesek között.

A mostani osztalék nyolc forinttal magasabb a 2011-es év után részvényenként fizetettnél, ám kissé elmarad a 2007-es év után papíronkénti 740 forintos osztaléktól.

Forrás: [origo]