Megzabolázhatatlanok az amerikai bankok

Vágólapra másolva!
Egy héttel ezelőtti cikkünket aktualizálva szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét az amerikai piac három pénzügyi nagyágyújára, a Citigroup-ra, a Goldman Sachs-ra és a Morgan Stanley-re, ugyanis mindhárom részvény nagyon tetszetős technikai képet mutat.Mindhárom bankóriás részvénye a New York Stock Exchenge parkettjére van bevezetve, amelyre az Investor Trader különleges akciót hirdetett: augusztusban rendkívül kedvező díjak mellett lehet NYSE részvényekkel kereskedni! Az akció részleteiről ezen a linken olvashat.
Vágólapra másolva!

Tavaly december óta szinte megállás nélkül emelkednek a meghatározó amerikai bankok, folyamatosan új lokális csúcsokat döntögetnek. A részvények közül többen is meghatározó szintekhez értek.

Citigroup: Fordított fej-váll alakzatból próbál kitörni

Amellett, hogy több mint egy éve emelkedő trendben mozog a részvény, az elmúlt két és fél hónapban egy fordított fej-váll alakzatot rajzolt ki az árfolyam, aminek a nyakvonala 53 dollárnál található. Amennyiben sikeresen áttöri ezt a szintet, akkor az alakzatból számolva a 61 dolláros szint kerülhet célkeresztbe. Kitörés esetén a nyakvonal szolgálna támaszként, ha ez alá visszaesne az árfolyam, akkor érdemes stop loss-t használni.

Citigroup árfolyama (NYSE)

Forrás: Origo

Goldman Sachs: a Citigroup párja

A Citigroup-éhoz nagyon hasonló mozgás figyelhető meg a Goldman Sachs-nál is, itt is egy fordított fej-váll alakzat figyelhető meg, 167,4 dollár körüli nyakvonal szinttel. Sikeres kitörés esetén a 185,5 dolláros ellenállási szintet veheti célba az árfolyam. A stop loss szintet itt is a nyakvonal alá érdemes elhelyezni.

Goldman Sachs árfolyama (NYSE)

Forrás: Origo

Morgan Stanley: "nem enged" a 28-ból

A Morgan Stanley az előbb említett két szektortárshoz hasonlóan, egy több mint egy éves emelkedő trendben mozog, és látva az amerikai gazdaság javuló teljesítményét, ez akár még jó ideig folytatódhat. A charton egy zászló alakzat rajzolódott ki, amiből jó eséllyel lehet számítani a trendirányú mozgás folytatódására. Ehhez a 28 dolláros szint áttörésére van szükség. A következő erősebb ellenállás 31 ill. 32 dollárnál található. Támasz a 26,9 dolláros szint, ennek elesése esetén érdemes lehet aktiválni a stopunkat.

Morgan Stanley árfolyama (NYSE)

Forrás: Origo