Történelmet írt a Yahoo

Vágólapra másolva!
Hatalmas menetelésen van túl a Yahoo részvénye, amely az elmúlt hónapokban több éve nem látott ellenállásainak intett búcsút. Hasonló a helyzet jelen pillanatban is, amikor is a 40 dolláros szintnek feszült neki az árfolyam. Siker esetén ugyanis további dicsőséges út is várhat a technológiai cég részvényére.
Vágólapra másolva!

Mintegy 35 százalékos hozamot lehetett elérni a Yahoo részvényével, mióta júliusban felhívtuk a figyelmet a papírra. Ráadásul azóta többször is megvizsgáltuk a chartot, amire most is sort kerítünk.

A technológia cég részvénye most egy újabb mérföldkőhöz érkezett, árfolyama ugyanis az évek óta nem látott 40 dolláros szintnek esett neki. Igen pozitív jelzés lenne, ha minél hamarabb sikerülne megragadni a meghatározó akadály felett.

További jelentős emelkedés előtt is állhat a Yahoo, ha 40 dollár felett ragad az árfolyama. A heti grafikont vizsgálva az első komolyabb akadályt a 43,7 dolláros szint jelentheti, ahol legutóbb 2005 környékén járt az árfolyam. Ennek legyűrése estén viszont akár az 50 dolláros szintekbe is belekóstolhat a papír. Itt 51,75 dollárnál látható egy komolyabb szint.

A kockázatok között mindenképpen érdemes kiemelni az RSI túlvettségét. Ennél magasabb szinteken ugyanis nemigen volt megtalálható az indikátor az elmúlt bő egy évtizedben, ami akár az irány fordultára is utalhat. Persze a túlvettség önmagában még nem ok az eladásra, hiszen túlvettség mellett az árfolyam akár játszva emelkedhet.

A Yahoo! heti grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A napi grafikon is jól mutatja, hogy milyen erőben van a Yahoo részvénye. Ahhoz, hogy ez fennmaradjon ahhoz a korábbiakban felvázolt 40 dolláros szintet kellene a háta mögött hagynia.

Ekkor akár a 46,5 dolláros szintet is meglátogathatja az árfolyam, már ha a Fibonacci-szinteket hívjuk segítségül. Mindez szintén kétszámjegyű emelkedéssel kecsegtet.

A befektetési időtáv függvényében kedvező hozam/kockázatú lehetőséget nyújt a Yahoo. A konzervatívabb célszintekből kiindulva veszteségvágó megbízást 39 dollár alá tennénk, míg a hosszabb távban gondolkodók esetében az 50 napos mozgóátlagban (35,1 dollár) gondolkodnánk.

A Yahoo! napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu