Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Vállalkozói szolgáltatóház épül Szolnokon

Vágólapra másolva!
Vállalkozói házat és IT szolgáltatóházat alakít ki új letelepülő cégek számára a GIMA Szolnok Ipari Park Kft. A napokban kezdődött munkálatok teljes költségvetése megközelíti a nettó 600 millió forintot.
Vágólapra másolva!

A GIMA közel 300 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program (ÉAOP) forrásából a fejlesztésre. Koós László ügyvezető tájékoztatása szerint , a megtérülési idő az előzetes számítások alapján körülbelül 8 év.

A projekt keretében mintegy másfél év alatt felépítenek egy korszerű, 668 négyzetméteres IT szolgáltatóházat, amelynek segítségével az ipari park informatikai támogatottsága is tovább bővülhet.

Emellett egy több mint 1000 négyzetméter alapterületű vállalkozói házat is kialakítanak, ahová az ipari övezetben működők mellé újabb, a régió munkalehetőségeit bővítő vállalatok beköltözését várja a kft.

A GIMA Szolnok Ipari Park Kft. teljes egészében magántulajdonú vállalkozásként 2004-ben alakult Szolnok nyugati határán, és 2006 óta jogosult az ipari park cím viselésére.

Összterülete 86 hektár, ahol jelenleg ötven vállalkozás működik. Negyven hektár a kft. tulajdonában lévő fejlesztési terület, ahol eddig négy cég telepedett le, birtokba véve a korábban megépült két vállalkozói házat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről