50 forint lehet a Magyar Telekom osztaléka - Szárnyal az árfolyam

Vágólapra másolva!
50 forintos osztalékot javasol a Magyar Telekom menedzsmentje a cég iménti bejelentése alapján. Az 50 forintos osztalék nagyjából megfelel az elemzői várakozásoknak, bár az átlagos várakozás pár forinttal alacsonyabb volt, de valószínűleg több befektető is az osztalék csökkentésére számíthatott, így kellemes meglepetést okozott a társaság bejelentése.
Vágólapra másolva!

50 forintos osztalékot javasol a Magyar Telekom menedzsmentje a 2012-es üzleti év eredménye után. A korábbi években látottaknak megfelelő nagyságú osztalék pozitív reakciót váltott ki, már 4 százalék feletti emelkedést mutat a Magyar Telekom árfolyama, ami arra utalt, hogy sokan tartottak attól, hogy a cég már idén csökkenteni fogja osztalékát.

A cég negyedik negyedéves gyorsjelentése, illetve az egész éves szabad készpénzáramlása alapján már korábban valószínűsítettük, hogy idén még tartható lesz az 50 forintos osztalékvágás. A nehéz iparági környezetben tovább morzsolódó EBITDA, illetve a készpénz kiáramlásával járó második féléves 800 MHz-es frekvenciatender miatt viszont minden esély megvan, hogy a cég jövőre már a mostanninál is kisebb osztalékot fizessen.

A Magyar Telekom 2013. április 12-én tartja éves közgyűlését. Az igazgatóság javaslata szerint osztalékra azon részvényesek lesznek jogosultak, akik 2013. május 9-én értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek. Az osztalék kifizetésének javasolt kezdőnapja 2013. május 16.

A Magyar Telekom árfolyama az elmúlt 3 napban (1 perces)

Forrás: [origo]

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.