Bennfentes vette a PannErgy-t

Vágólapra másolva!
100 ezer darab PannErgy részvényt vásárolt a cég igazgatósági elnökének közeli hozzátartozója 1 eurós árfolyamon. A tranzakció a jelenlegi árfolyammal számolva nagyjából 30 millió forint értékű, ami igencsak meghaladja az elmúlt fél év átlagforgalmát.
Vágólapra másolva!

A PannErgy Igazgatótanácsának elnökének közeli hozzátartozója tegnap 100 ezer darab PannErgy részvényt vásárolt 1 (körülbelül 300 forint) eurós árfolyamon. A tranzakciót a Concorde közvetatésével bonyolították le, amelyet követően Martonfalvy Lilla 100 ezer darab részvénnyel rendelkezik.

A tranzakció összértéke 30 millió forint körüli, ami jelentősnek mondható, hiszen a PannErgy részvények féléves átlagos összforgalma kicsivel több csak mint 18 millió forint. Az árfolyam ma nem mutatott nagyobb elmozdulást a hírre, kis forgalom mellett minimális pluszban időzik a részvény.

A bennfentes személyek tranzakcióit a befektetők is szorosan figyelik, hiszen azt általában úgy értékelik, hogy a cég vezetői (vagy annak hozzátartozói) jobban ismerik a cég kilátásait, és ha ők veszik a papírokat, akkor kedvező lehet a társaság jövője. Fontos azonban, hogy a bennfentesek sem mindig döntenek jól, hiszen a tőzsdei folyamatokat sok olyan tényező mozgatja, amikre nekik sincs teljes rálátásuk.

A PannErgy árfolyama

Forrás: investor.hu