Az új trafikok egy részének kampec

Vágólapra másolva!
Háromból csak egy trafiknak megy az üzlet a Népszabadság beszámolója szerint, igaz, a hivatalos adatok szerint eddig csak tíz üzlet zárt be. A feketedohányt sokan veszik, ez a sok trafikos veszte.
Vágólapra másolva!

Háromból csak egy trafiknak megy az üzlet, megkezdődött a lemorzsolódás, bezárják a nemrég nyitott üzletek egy részét - írja a Népszabadság.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. (NDN) adatai szerint azonban nincs szó földcsuszamlásszerű üzletbezárásról. Az NDN közlése szerint eddig kevesebb mint 10 trafik zárt be, illetve néhányan kértek 90 napos haladékot a nyitásra.

Az NDN közölte, hogy a kérelmeket el fogják utasítani. A törvény szerint ugyanis a trafikjoggal felruházottat ellátási kötelezettség terheli, amennyiben hat napon keresztül nem árusít dohányt, úgy onnantól napi 10 ezer forint büntetést kell fizetnie, 30 nap után pedig elveszti trafikjogát.

Sok trafikosnak mindenesetre mégsem mehet túl jól, mert az ezer forint közeli árhoz képest feleannyiért illegálisan árult cigarettát sokan veszik, a feketén árulók haza tudják vágni egy trafikos napját, ha épp az üzlet előtt árulnak.

Ha tud olyan trafikról, ami bezárt, tervezi a bezárást, vagy a veszteség miatt panaszkodott az eladója, írja meg a [email protected]. Köszönjük.