Kétszázmilliós beruházást adott át a Suzuki egyik alvállalkozója

Vágólapra másolva!
Kétszázmilliós beruházással készült új üzemcsarnokot avatott a nyomdaipari tevékenységet végző Spori Print Vincze Kft. az esztergomi ipari parkban.
Vágólapra másolva!

Vincze Ferenc elmondta, a fejlesztés összegéből 162 millió forintot tett ki az ezer négyzetméteres csarnok felépítése, a fennmaradó összegből új gépeket vásároltak. A beruházáshoz 100 millió forintos támogatást kaptak uniós és magyar forrásokból.

A fejlesztés rövid távú célja a nyomdai kapacitás bővítése a digitális nyomtatással, továbbá a társaság profiljának bővítése járműalkatrész gyártással. Terveik szerint a beruházás következtében öt év alatt harminc százalékkal növekedhet az árbevétel.

Az új üzemcsarnok alapterületének felén már beindult a digitális nyomtatás, a leporelló és a párazáró fólia gyártása. A további 500 négyzetméteren alkatrészgyártást, bérraktározást terveznek.

A Spori Print Vincze Kft. legfőbb nyomdaipari ügyfele a telephelyétől néhány száz méterre található Magyar Suzuki Zrt., melynek az autókat kísérő dokumentációkat, könyveket készítenek. A társaság 2013-as árbevétele elérte a 190 millió forintot, 28 embert foglalkoztatnak.