Sorra kaszálják el a taxisokat

sárga taxik budapesten
Vágólapra másolva!
A BKK teljes gőzzel ellenőrzi a taxisokat. Az elmúlt két hónapban több mint 1700 próbautazást végeztek, és az esetek felében találtak fogást a taxison. Sok engedélyt be is vontak.
Vágólapra másolva!

Továbbra is a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása és a hivatalostól eltérő tarifa használata vezet a taxisok által elkövetett szabálytalanságok közül, derül ki a Világgazdaság összeállításából, amit a BKK ellenőreinek tapasztalatai alapján készített.

"A taxiállomás-használati szerződés megkötése előtt a taxik komplex ellenőrzési minősítő vizsgálaton esnek át, ahol a jármű külső és műszaki jellemzőit, a klímát, a bankkártya-elfogadást, a műszaki megfelelőséget ellenőrizzük. Szeptemberben 845 taxi minősítő vizsgálatát végeztük el," írta korábban a BKK.

A mostani ellenőrzéseket elsősorban a pályaudvarok, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a belváros taxiállomásai vagy frekventált helyei közelében végzik, de figyelembe veszik az utasoktól érkező panaszokat is - és megpróbálják tetten érni az "elkövetőket".

A próbautazások konkrét tapasztalatai egyébként viszonylag lehangolóak: a taxisok 45%-a nem adott nyugtát, és az 1700-ból mintegy 70 esetben használtak az engedélyezettől eltérő viteldíjat. Egyéb szabálytalanság (például az érvényes taxiállomás-használati engedély hiánya) szintén ugyanilyen arányban fordult elő.

A BKK figyelmeztet: az ellenőrzések továbbra is teljes gőzzel folytatódnak.