Megnyílt a Mikulás Fesztivál Nagykarácsonyban

Megnyílt a nagykarácsonyi Mikulás Fesztivál
Vágólapra másolva!
December elejével az adventi szezon is a kezdetét vette. Először a nagykarácsonyi Mikulás Fesztivál és a Szeretetposta nyílt meg advent első vasárnapján.
Vágólapra másolva!

A rendezvénysorozatot egy nonprofit kft. működteti az önkormányzat segítségével, és bár az utóbbi időben a működése bizonytalanná vált, a fesztivál most mégis meg tudott nyitni, részben a Nemzeti Kulturális Alap 5 millió forinttos támogatásának köszönhetően.

Molnár Róbert, a Magyar Posta Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese a megnyitón hangsúlyozta, hogy 25 éve próbálnak az év végi ünnepek közeledtével pluszt hozzátenni a Nagykarácsonyon keresztül feladott küldeményekhez, képeslapokhoz. A Szeretetpostán advent minden hetében más-más bélyegzőkép lesz használatban a Karácsonyi posta feliratú levelek és képeslapok esetében - tette hozzá.

Jelezte, hogy idei karácsonyi bélyegük különleges technikával készült és öntapadós. Baticz Barnabás grafikusművész alkotásai a karácsonyi hangulatot igyekeznek megidézni mézeskaláccsal, fenyőfadísszel, gyertyalánggal és karácsonyfával.

A karácsonyi küldemények száma egyébként évről évre csökken, tavaly 40-50 ezer darabot dolgozott fel a nagykarácsonyi Szeretetposta.