Legalább egy benzinkút nyitva lesz januárban

Vágólapra másolva!
A benzinkutak szövetsége aggódik amiatt, hogy több töltőállomás nem fog tudni kinyitni januárban a kasszacsere miatt, de legalább egy benzinkút lesz, ami kinyithat, mert sikerült bekötnie a pénztárgépét.
Vágólapra másolva!

Pilisszentivánon lehet tankolni januártól, legalábbis az ottani magán-töltőállomás már bekötötte az online pénztárgépet – írta a kassza szállítója a Flexys Kft. közleményében. A cég azt állította, ez az első benzinkút, amely megfelelt a (számítógép-alapú) online kasszákra vonatkozó előírásoknak.

A Magyar Ásványolaj Szövetség kedden azt közölte, hogy az átállás több benzinkútnak nem fog összejönni a december 31-i határidőre. A számítógép-alapú kasszák lecserélésre, amelyeket a nagyobb kereskedők, így a benzinkutak használnak, év végéig van idő, a hagyományos "kiskasszákat" azonban már szeptember végéig meg kellett rendelni. A benzinkutak amiatt panaszkodtak, hogy a több kút forgalmi adatainak vezetése bonyolult feladat, amelyet nem lehet kivitelezni év végéig, így több töltőállomás is zárva maradhat január elején.

Pilisszentivánon azonban nyitva lesz az állomás. A település egyetlen kútja nem tartozik egyetlen lánchoz sem, azt a Schuck-Ker Kft. tartja fenn. A nagy kútláncok, mint a Mol, Agip, Shell vagy az OMV ettől még nem biztos, hogy ki tudják fejlesztetni a saját rendszerüket a határidőre.