Ingatlanaukciós oldalt indított a Duna House

Vágólapra másolva!
Korábban egyértelmű volt, hogy az alku során az ingatlanok árai lefelé mozdulnak el, mára azonban egy ezzel ellenkező trend is felütötte a fejét. A most indult oldalon a vevők licitálnak egymás ajánlataira.
Vágólapra másolva!

Az ingatlanaukció ugyan Nyugat-Európában és az USA-ban már korábban is ismert értékesítési forma, hazánkban azonban eddig kizárólag a fizetésképtelenség miatt, kényszerből elárverezett ingatlanokra lehetett ilyen módon licitálni.

Forrás: Barta Szabolcs

Az ingatlanközvetítő hálózatok között piacvezető Duna House most indult Ingatlanaukcio.hu oldalán azonban most a szabadpiacon is hozzáférhetővé vált ez az értékesítési forma.

Az itt található ingatlanokat tehát az eladók maguk kínálták aukcióra.

Van, ahol az Eladó hajlandó olcsóbban kínálni az ingatlant, mert már régóta próbálja értékesíteni és az eladás sürgőssé vált, de vannak olyan Tulajdonosok is, akik nagyon keresett ingatlannal rendelkeznek és bíznak benne, hogy az Aukciós folyamat során a maximális árat fogják tudni kínálni nekik.

Minden kategória

Az oldal induló kínálatára rápillantva, a budapesti lakások kategóriájában az látszik, hogy a 7. kerületi garzontól az őrmezői panellakáson keresztül a 12. kerületi, exkluzív luxuslakásig minden kategória megtalálható. A legolcsóbb lakás (egy 11. kerületi garzon) kezdőlicitje alig több mint ötmillió forint, míg a legdrágább lakásra 130 milliótól lehet licitálni.

Az Aukció a Villámlicitálás lehetőségével 2014. június 16-án 12:00-kor indul el, de addig folyamatosan kerülnek fel újabb és újabb ingatlanok az oldalra. Az online licitálás kényelmes és egyszerű lesz.

Az érdeklődők regisztrációt követően láthatják majd az ingatlan pontos címét és azokat az időpontokat, amikor azok megtekinthetőek.

A licit az úgynevezett "villámár" 70 százalékáról indul: amennyiben a licit eléri a villámárat, úgy az eladó vállalja az ennek megfelelő vételi ajánlat elfogadását.

Az oldalon látható az egyes ingatlanok "aukció előtti irányára" illetve a villámár is.

A Duna House várakozásai szerint a műfaj pszichológiájából adódóan könnyen előfordulhat, hogy licitverseny eredményeként a nyertes licitár jóval a villámár vagy Irányár fölött alakul.