157 ember ellen emelne vádat a NAV sikkasztás miatt

Vágólapra másolva!
A végére jutottak egy 800 millió forintos kárt okozó cégtemető utáni nyomozásnak.
Vágólapra másolva!

Lezárták az államnak 800 millió forint kárt okozó cégtemető ügyében indított nyomozást. Adócsalás és sikkasztás miatt 157 ember, köztük könyvelők, ügyvédek ellen javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - hangzott el péntek este az M1 Híradójában. Hangsúlyozták, hogy a NAV a legnagyobb magyarországi cégtemetőt számolta fel. A bűnszervezet 159 gazdasági társaságot tüntetett el. Az ügyészségnek 30 napon belül kell dönteni a vádemelésről.

Szándékos vagyonkimentés miatt Magyarországon ennyi ember ellen még soha sem volt vádjavaslat. A több mint 40 ezer oldal iratot a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága pénteken átadta az ügyészségnek - közölték a Híradóban. Varga Sándor igazgatóhelyettes azt mondta: az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki a tartozást felhalmozó társaságokat értékesítő korábbi tulajdonosokat, a cégek átvételére szerveződő elkövetői kör tagjait, valamint a bűncselekmények elkövetését segítő ügyvédeket, könyvelőket.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője úgy nyilatkozott: a Kecskeméti Járási Ügyészség mindent meg fog tenni, hogy harminc napon belül dönteni lehessen a vádemelésről a bonyolult bűnügyben.