Negyedmillió közmunkás lesz augusztusban

Vágólapra másolva!
Augusztustól decemberig további 103 ezer közmunkást fognak alkalmazni a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint, augusztusban lesz a legnagyobb a számuk, eléri majd a 244 ezret. A kormány idén 203 milliárd forintot különített el a programra.
Vágólapra másolva!

Eddig átlagosan 180 ezer közmunkás dolgozott Magyarországon, ez a szám fog emelkedni augusztustól, hogy elérjék a kormány által célul kitűzött 200 ezres átlagot, írja a Magyar Nemzet. A Belügyminisztérium szerint az év végéig további 103 ezer közmunkást alkalmaznak, számuk pedig augusztusban lesz a legnagyobb, és eléri a 244 ezret.

Nyolc órában

Korábban a közmunkások általában hatórás munkarendben dolgoztak, idén ez jellemzően nyolc órára emelkedett. Szó volt arról is, hogy a közmunkásokkal határozatlan időre szóló szerződést is lehessen kötni, de ezt elvetették, így maximum 11 hónapos szerződéseket írnak alá.

Több pénz jut

Eredetileg a kormány 183.8 milliárd forintot irányzott elő a költségvetésben a közmunka-programra, ezt később megemelték 47.3 milliárd forinttal, vagyis összesen már 203 milliárd forintot költ az állam közmunkára.