A családi gazdaságok főszerepet játszanak a fenntartható fejlődésben

Stresszmentes vakáció ég és föld között: különleges lombhotelek kalandvágyóknak, utazás
2014. a családi gazdálkodások nemzetközi éve
Vágólapra másolva!
A kis- és középvállalkozások egy nemzetközi egyesületének konferenciáján vett részt a Magyar Női Unió, ahol többek közt a családi gazdálkodás nemzetközi évének jelentőségéről beszélt az elnökük, és arról, ahogyan mindez a környezetvédelemnek is hasznára válhat, adják hírül közleményben.
Vágólapra másolva!

Batthyány-Schmidt Margit kitért arra a WUSME – World Union of Small and Medium Enterprises – San Marinóban tartott világtalálkozóján, hogy senki sem foglalkozik jobban a természettel, az egészséges élelmiszerekkel és a családok egészségével, mint a nők. Kiemelte, hogy az MNU határozottan támogatja azokat az új technológiákat, amelyek a szennyező hulladékokat tiszta energiává alakítják.

2014. a családi gazdálkodások nemzetközi éve Forrás: www.lapiantata.it

A Magyar Női Unió elnöke rámutatott, hogy nem hiába lett 2014. a családi gazdálkodás nemzetközi éve. Az ENSZ szerint ugyanis ezek a fajta gazdaságok központi szerepet játszanak az élelmiszer-biztonság megteremtésében és a természeti erőforrások fenntartható felhasználásában. Kevesebb műtrágyát és a növényvédő szert használnak, és az állatokat sem kezelik olyan gyakran antibiotikumokkal és hormonokkal, mint az ipari termelés – fűzte hozzá.

Az elnök idézte dr. Papp Lajos szívsebész szavait arról, hogy egyikünknek sem volna szabad többet elhasználni és felhasználni a rendelkezésünkre álló forrásokból, mint amennyi az életünket védi. Ha pedig nincs elég pénz a környezetvédelemre, a szennyezés megelőzése is egyfajta megoldás lehet.

Az MNU úgy látja, hogy a falvak és kisvárosok még versenyképesebbé válhatnak, ha a családok a föld megművelésével tisztes megélhetést képesek biztosítani maguknak és a következő generációknak.