Csúcsra törnek Hollywood üdvöskéi

Hollywood
Vágólapra másolva!
Habár a hollywoodi filmipar idén nyáron nem tudott újabb csúcsot felállítani, a filmgyártóknak egyáltalán nincs okuk a panaszra. A világ egyik legnagyobb filmstúdiójával rendelkező Walt Disney szinte hónapról hónapra újabb csúcsot állít fel, míg az Éhezők viadaláról ismert Lions Gate egy maghatározó szintről felpattanva próbálkozhat történelmet írni.
Vágólapra másolva!

Lions Gate: Irány a csúcs?

Továbbra is igen jól fest a Lions Gate filmstúdió árfolyamgrafikonja, melyre legutóbb július végén hívtuk fel a figyelmet. Azóta az árfolyam sikeresen pattant fel a 200 napos mozgóátlagról, ráadásul emelkedő pályáját is folytatta, amit a grafikonon megjelenő aranykereszt jelzés is támogatott.

Az elmúlt napokban a 33 dolláros ellenállása felett is sikerült megragadnia az árfolyamnak, amit a héten egy megpattanással tetézett. Ezek alapján továbbra is elérhetőnek tűnik a 37,7 dollár közelében lévő történelmi csúcsszint, igaz előtte még a 35 dollárnál lévő 78,6-os Fibonacci-vonalat is le kellene gyűrnie.

Némi pesszimizmusra adhat okot, az indikátorok, illetve az árfolyam között fennálló divergencia, ami az árfolyam irányának fordultára utalhat. Ugyanakkor az RSI és az MACD csökkenő trendje is megtörni látszik, ezzel pedig a divergencia jelentősége is kisebb lehet. A technikai kép főként akkor romlana el, ha az árfolyam a trendvonal mellett a 33 dolláros ellenállást is tartósan letörné.

Lions Gate napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

WALT DISNEY: Továbbra is csúcsformában

Lendületes emelkedésének köszönhetően a Walt Disney hónapról hónapra újabb történelmi csúcsot állít fel, ráadásul erre az elmúlt hónapokban többször is felhívtuk a figyelmet. Jó hír, hogy a részvény technikai képe továbbra is igen vonzó, melynek egyik alapja a tavaly szeptemberben indult emelkedő trendvonal. Ennek letörése azonban már kedvezőtlen jelzés lenne, igaz egy-egy kisebb fals jelzést már az elmúlt évben is láthattunk. Így vélhetően fontosabb szerep hárulhat a még korábban történelmi csúcs szerepét betöltő 85,4 dolláros szintre.

Jelenleg a 91,3 dollár közelében lévő friss csúcs gátolhatja az emelkedést, ennek legyűrése azonban fontos szignál lenne. Optimista esetben a 138,2-2es Fibonacci-vonalnál lévő 95 dolláros szintet is megcélozhatja a Disney, igaz a szaggatott vonallal jelölt csatornatetőre is érdemes lehet odafigyelni, mint támasz. Az elmúlt hónapokban például rendre ez szabott gátat a további hegymenetnek.

Walt Disney napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu