Vágólapra másolva!
Pocsék volt a hangulat tegnap az amerikai tőzsdéken, ahol nagyobb mínuszokat szedtek össze a részvényindexek. Ráadásul a legtöbb ázsiai piacon szintén gyengülés látható, egyedül az újra kinyitott shanghai börzében van erő.
Vágólapra másolva!

USA: Nagy eladói hullám söpört végig

Nagyot estek kedden a New Yorki tőzsdeindexek, elsősorban a növekedési félelmek erősödése miatt, illetve talán azért is, hogy ennek milyen hatása lehet az amerikai vállalatok harmadik negyedéves profittermelésére. A Dow Jones 1,6, az S&P500 1,5, míg a Nasdaq 1,4 százalékkal esett.

Forrás: Investor.hu

A Yum! Brands (NYSE) harmadik negyedéves gyorsjelentése kissé elvétette a várakozásokat, és a teljes évre is csalódást keltő prognózist közölt. A részvény 2,3 százalékot esett zárás után, mivel a 87 centes EPS és a 3,35 milliárd dolláros árbevétel elmaradt a 88 centes és 3,46 milliárd dolláros elemzői konszenzustól. Valamint a cég 2014-re 6-10 százalékos EPS-növekedést vár a konszenzus 13 százalékával szemben.

A Kraft Foods bejelentette, hogy 5 százalékkal, 55 centre emeli a negyedéves osztalékot, amit október 31-től fizet majd ki. A hírekre kisebb, 0,4 százalékos pluszt hozott össze a részvény zárás után.

Hatalmasat esett a General Motors (NYSE) árfolyama, miután a Morgan Stanley elemzője 27 dollárra vágta vissza célárát a korábbi 29 dollárról, mert szerinte a GM eredményei lehetséges, hogy követni fogják a Fordét (NYSE). Mint ismert a Ford nem olyan régen közölt egy profit warningot. A GM árfolyama 5,9 százalékot esett, amivel 31,77 dolláron fejezte be a napot.

A Yahoo! (Nasdaq) minimálisan erősödött zárás után, mert a hírek szerint 400 embert küld el Indiában, ami a teljes munkaerő állományának kb. 3 százaléka. A Dow Jones hírügynökség beszámolóját nem erősítették meg a Yahoo!-tól.

A Valeant Pharmaceutical (NYSE) és Bill Ackman Pershing Capital alapja 15 dollárral megemeli az Allergan (NYSE) gyógyszercég felvásárlására tett részvényenkénti ajánlatát, írja a Wall Street Journal meg nem nevezett forrásra hivatkozva. Így ezek alapján részvényenként már nagyjából 191 dollárt is hajlandó lenne kifizetni a két ajánlattevő. Zárás után 1,2 százalékot drágult az Allergan 188,5 dollárra, míg a Valeant 1,8 százalékkal emelkedett.

Ismét nagyot esett az olajár, a WTI 87,95 dollár, míg a Brent 91,07 dollár közelében mozog. A WTI ezzel bő másfél éves mélypontra került. Emögött az áll, hogy várhatóan emelkedni fognak az olajtartalékok az USA-ban a Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint, mert a termelés növekedett, azonban a kereslet gyengébben alakulhatott. Az EIA adatai ma látnak majd napvilágot.

ÁZSIA: Csak Sanghajban van erő

A legtöbb ázsiai tőzsdén borongós a hangulat, és 0,4-1,1 százalékos mínuszban mozognak az indexek. Sanghajban ma újra kinyitott a piac, és a Shanghai Composite részvényindex egyedüli kivételként 0,6 százalékkal erősödni tud. A kínai index ezzel új másféléves csúcson található.

Szeptemberben 53,5 pontra esett vissza az HSBC által a kínai szolgáltató szektorra készített beszerzési menedzserindex. A mutató 17 havi csúcsáról ereszkedett lejjebb, de még mindig a szektor növekedéséről árulkodik.

Forrás: Investor.hu